AKTUELNO

Kim Džong Un uputio telegram čestitke ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Severnokorejski lider Kim Džong Un je u telegramu čestitke ruskom predsedniku Vladimiru Putinu povodom Dana Rusije izrazio punu podršku ruskom narodu i njegovom lideru, kao i uverenje u dalje jačanje saradnje dve zemlje u zaštiti pravde i bezbednosti u svetu, izveštava Severnokorejska centralna telegrafska agencija (CTAC).

Kim Džong Un je u ime vlade i naroda DNRK uputio tople čestitke predsedniku i narodu Ruske Federacije, poželeo Putinu dobro zdravlje, a ruskom narodu blagostanje i prosperitet.

Nemci šalju oružje Ukrajini

"Pod vašim rukovodstvom, ruski narod, hrabro savladavajući sve vrste izazova i teškoća, postiže veliki uspeh u činjenju pravednog cilja zaštite dostojanstva, bezbednosti i prava za razvoj zemlje, čemu narod Severne Koreje daje punu podršku", navodi se u telegramu, prenosi TAS.

Kim Džong Un je izrazio uverenje da će odnosi između DNRK i Ruske Federacije, koji su ušli u novu fazu nakon prvog sastanka lidera dve zemlje u aprilu 2019. godine u Vladivostoku, nastaviti da se "dinamično razvijaju".

"Siguran sam da će na putu zaštite međunarodne pravde i obezbeđivanja globalne bezbednosti, taktička i strateška saradnja dve zemlje postati još bliža", rekao je Kim Džong UN, a prenosi KCNA.

Lider DNRK je istakao da Severna Koreja "čvrsto" namerava da neguje prijateljske korejsko-ruske odnose koji imaju dugu istoriju i tradiciju, da ih sveobuhvatno širi i razvija.

Autor:

#Kim Džong-Un

#Vladimir Putin