AKTUELNO

Otvorene su prve poslovnice ruske verzije lanca restorana Mekdonaldsa nakon što je američki lanac brze hrane napustio zemlju i prodao svoju imovinu u Rusiji.

Petnaest poslovnica otvorilo se danas u Moskvi i okolini pod novim imenom i logotipom, ali na istim mestima, s istim osobljem i gotovo identičnom ponudom hrane. Novi logo je predstavljen pre nekoliko dana, a danas je otkriveno i ime: Ukusno i tačka! (Vkusno i tochka)

Nakon više od 30 godina, Mekdonalds je zatvorio svoje ruske restorane u martu kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu.

Lanac je zapošljavao više od 62.000 ljudi u zemlji. Neki restorani na aerodromima i na železničkim stanicama će zasad nastave da rade pod službenim, američkom logotipom zbog posebnih ugovora koje nije lako raskinuti.

Novi vlasnik je Aleksander Govor, koji je od 2015. godine držao McDonald'sovu licencu za 25 restorana u Sibiru.

Govor je otkupio svih 825 Mekdonaldsovih lokacija širom zemlje i tvrdi da sve namerava ponovo da otvori kroz dva mjeseca.

Otvaranje ruske verzije Mekdonaldsovih restorana izazvalo je veliku raspravu na ruskim društvenim mrežama u poslednjih nekoliko dana.

Novine u vlasništvu države Rosijskaja Gazeta posvetile su celu stranu "ruskom Mekdonaldsu".

Veliki interes za temu postoji širom zemlje zbog istorijskog značaja Mekdonaldsa u zemlji.

Otvaranje prve poslovnice američkog lanca brze hrane 1990-ih, ispred koje su se stvorili 500 metara dugi redovi, bio je znak promena u državi.

Zatvaranje poslovnica deluje jednako simbolično za eskalaciju napetosti između Zapada i Moskve.

Autor:

#Restoran

#Rusija