AKTUELNO

To je rekao predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić u Istanbulu.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Istanbulu da su odnosi Turske i Srbije veoma bitni za čitav region ističući da je veoma važno da Turska ima pozitivan pristup i pozitivnu ulogu u rešavanju aktuelnih problema, naročito u stabilizaciji prilika u odnosima bošnjačkog i srpskog naroda.

Dačić je kazao da se na marginama Globalne parlamentarne konferencije, posvećene pitanjima migranata i izbeglica, sastao sa predsednikom Velike narodne skupštine Turske Mustafom Šentopom sa kojim se, kako kaže, saglasio da dve zemlje imaju veoma dobre bilateralne odnose i da se očekuje njihovo dalje unapređenje.

- Očekuje se i da turski predsednik Redžep Erdogan u avgustu poseti Srbiju - kazao je Dačić.

Dodao je da sa Šentopom imao nekoliko sastanaka tokom mandata predsednika Skupštine Srbije, kao i da je Parlamentarna grupa prijateljstva sa Turskom bila izuzetno brojna i da obe strane žele da rade na unapređenju bilateralnih odnosa Srbije i Turske.

- Dogovorili smo se da posete predsednika parlamenata na najvišem nivou budu redovne i očekujemo da se ta saradnja nastavi onako kako se generalno kreću odnosi Turske i Srbije - rekao je Dačić.

Autor:

#Redžep Tajip Erdogan