AKTUELNO

Danas je 120. dan specijalne operacije ruske vojske u Ukrajini. Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je juče da je vojna situacija u Lugansku veoma teška jer je Rusija pojačala napore da potisne ukrajinske trupe sa ključnih pozicija. Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je juče da će Rusija nastaviti da razvija i jača svoje oružane snage zbog potencijalnih vojnih pretnji i rizika.

Pukovnik u penziji Boško Zorić ističe da sadašnja faza u ratu u Ukrajini jeste faza iscrpljivanja. Ukrajina je ovde žrtva, a rat se vodi između Amerike i Rusije, dodaje on.

Foto: TV Pink Printscreen

- Vidimo da se evropski zvaničnici ništa ne pitaju, a sve njihove odluke su one koje Bajden naređuje, oni su tu samo da podrže. Ovo odgovara i Rusiji, jer dolazi jesen i zima, gde će doći onaj pravi efekat nestašice energenata i prehrambenih prouzvoda - rekao je Zorić.

Nekadašnji dopisnik "Politike" Slobodan Samardžija sa Instituta za Nacionalnu međunarodnu bezbednost ističe da je činjenica da Ukrajina neće izgledati kako je nekada izgledala.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mislim da će Ukrajina samo biti država koja služi da bi objedinila Ukrajince i da bi oni imali neku svoju državu. Ostaće to i dalje država pod ruskom kapom, jer takva Ukrajina nikome, objektivno, neće trebati - rekao je Samardžija.

Tragično je to, što je i EU počela da se raslojava, setimo se da je Britanija predložila da se stvori nova unija, naveo je Samardžija.

Autor: