AKTUELNO

Usled povećane opasnosti od požara, vlasti Tasosa zabranile su ulazak na neke od najlepših plaža ovog grčkog ostvra, ponajviše zbog opšte bezbednosti turista.

Zbog povećanih temepratura na Tasosu, u ponedeljak i utorak je bio zabranjen ulazak na plaže Porto Vati, Mermerna plaža, kao i Paradajz bič. Kako piše grčki portal "Kavala njuz", ta zabrana se obustavlja od danas, ali, ako temperature budu ponovo visoke, biće vraćene na snagu.

Foto: Tanjug AP/Yorgos Karahalis

Nakon objavljivanja dnevne karte predviđanja opasnosti od požara za sutra, u sredu 10.08. 2022. godine (kategorija rizika 3), obaveštavamo građane Tasosa da od 00:01 časova 10. avgusta 2022 godine do daljnjeg, zabrane kontrolisanog saobraćaja prestaje da važi u šumovitim predelima Tasosa. Pozivamo građane Tasosa da nastave da budu stalno na opredu, da budu posebno oprezni i da verno primenjuju uputstva Generalnog sekretarijata civilne zaštite kako bi izbegli pojavu šumskih požara, a posebno svaku radnju koja nepažnjom može izazvati požar. Ističemo potrebu da svi verno poštuju vatrogasne propise - navodi se u saopštenju opštine Tasos.

Podsetimo, ove mere su na snazi od ponedeljka, srpske turiste, o merama je obavestila Ana Nikolić, preko fesjbuk stranice "Nikana".

"Zbog visokih temperatura i vetra i opasnosti od izbijanja požara, na Tasosu je zabranjen pristup plažama Porto Vati i Mermernoj, kao i Paradise.

Savetujemo vam da narednih dana obilazite sve druge lakše dostupne plaže i tamo uživate.

Takođe, bilo bi najbolje da ne idete ni u sela u unutrašnjosti ostrva kao što su Teologos, Kazaviti, Kastro, Maries... jer je do nekih od njih čak i ograničen pristup.", stajalo je juče u obaveštenju.