AKTUELNO

Rođaci i prijatelji 15- godišnjeg Tasosa šokirani su i ne mogu da veruju šta se dogodilo sa njim.

Na desetine prijatelja iz njegovog razreda držalo je u rukama bele ruže i vence dok su u koloni koračali iza njegovog kovčega.

U koloni su i dečakovi roditelji koji su skrhani od bola jedva uspeli da dođu do crkve kako bi se poslednji put oprostili od sina jedinca.

Opelo 15-godišnjem Tasosu održano je u Crkvi Svetog Spiridona u rodnom Lipohoriju.

Podsetimo, obdukcija tela nesrećnog dečaka završena je danas, a kao uzrok smrti navedeno je utapanje.

U narednom periodu očekuju se i rezultati histoloških pregleda, kako bi se bolje rasvetlile okolnosti smrti i pokazalo da li je 15-godišnje dete iz nekog drugog razloga izgubilo svest dok je bilo u vodi ili se udavilo tokom plivanja, piše Telegraf.

Prema rečima svedoka, dečak nije plivao daleko od obale, a njegovi prijatelji postali su zabrinuti kada su ga videli sa licem u vodi. Tada se nalazio na oko četiri metra od obale.

Sa drugovima došao pred početak školske godine

Grčki mediji pišu da je stradali dečak kobnog dana sa drugovima doputovao na Halkidiki, kako bi se još jednom svi opustili pred početak školske godine.

Na Halkidiki su stigli turističkim autobusom i došli su u kafić na plaži Neos Flogitos.

Dečak je već bio mrtav kada je izvučen na obalu. Uprkos pokušajima kupača da ga reanimiraju, mališanu nije bilo spasa. Hitna pomoć je dečaka prevezla u bolnicu, gde je proglašen mrtvim.