AKTUELNO

Devojčica (1) je poginula nakon što ju je udarila velika ledena kugla grada tokom užasne oluje.

Devojčica je među 30 osoba koje su povređene nakon strašnog nevremena koje je juče pogodilo mesto La Bisbal del Emporada u Kataloniji.

Ona je sa teškim povredama odmah prevezena u bolnicu u Grionu, ali je na žalost preminula nekoliko sati kasnije.

Identitet i nacionalnost devojčice nisu poznati.

Još jedna žena nalazi se u životnoj opasnosti i lekari čine sve kako bi je spasili, dok su ostalih 28 osoba zadobili povrede glave ili prelom ruke ili noge, piše Miror.

Meteorolozi navode da je ovo najveći grad u poslednjih 20 godina u ovom mestu.

Tokom nevremena, oštećen je i veliki broj automobila.

Turisti koji su ranije ovog meseca otputovali u Španiju dobili su poruke upozorenja na strašno nevreme.

Stručnjaci su rekli da se rizik od tropskih ciklona zvanih Medikanes povećao sa ovogodišnjim rekordnim toplotnim talasima koji su uticali na omiljenu destinaciju za odmor u Velikoj Britaniji i porastom temperature mora za koje je krivo globalno zagrevanje.

-Više mediteranske temperature pružaju veći izvor energije i pojačavaju njihovu destruktivnost. Očekuje se da će temperature mora ove jeseni biti više od normalnih i ako postoje neophodni uslovi atmosfere, ne bi bilo nerazumno misliti da bi Mediteran ove godine mogao da sadrži lek, rekla je okeanograf i stručnjak za vremensku prognozu Iurima Keldran.

Obilna kiša, zastrašujuće oluje sa grmljavinom i bujične poplave u septembru 2019. koje su pogodile provincije Alikante i Mursija, odnele su živote sedam ljudi.

Autor: