AKTUELNO

Osobe koja su preuzele internet sajt koji se dugo koristio za veličanje brazilskog predsednika Žaira Bolsonara pretvorile su ga u mesto gde se na satiričan način iznose kritike, ali i uvrede na njegov račun i na račun njegove vlade, prenosi Gardijan.

Bolsonaro i njegova tri sina, koji se takođe bave politikom, su navodno koristili domen bolsonaro.com.br kao zvanično mesto za oglašavanje od ranih 2000-ih, navodi britanski list.

Ranije ovog meseca neki od očiglednih protivnika politike brazilskog predsednika uspeli su da preuzmu ovu internet adresu, nakon što Bolsonarovi nisu platili njegovu obnovu.

Rezultat svega je to da je sajt koji ga je do skora prikazivao u najboljem svetlu, počeo na račun Bolsonara da iznosi kritike, ali i uvrede predstavljajući ga kroz karikaturu, između ostalog kao "nekompetentnog, dvoličnog, korumpiranog i tiranina", navodi Gardijan.

Jedna karikatura prikazuje zmiju koja izlazi iz krvavih usta brazilskog predsednika uz odlomak iz 140. psalma iz Biblije: „Izbavi me, Gospode, od zlih ljudi... otrov zmije je na njihovim usnama", dok druga parodija prikazuje Bolsonara iza rešetaka, gde mnogi njegovi politički protivnici misle da mu je mesto zbog njegovog međunarodno kritikovanog postupanja sa epidemijom kovida-19 u kojoj je više od 680.000 Brazilaca izgubilo život, prenosi britanski list.

Problem sa preuzetim sajtom dolazi u osetljivom trenutku za Bolsonara, pošto prema trenutnim anketama bivši predsednik Luiz Inasio Lula da Silva ime veće izglede za pobedu na predsedničkim izborima za nešto više od mesec dana, navodi Gardijan.

#Žair Bolsonaro