AKTUELNO

Starački dom na Tajvanu bio je primoran da se izvini što je angažovao egzotičnu plesačicu da nastupa za njihove korisnike u invalidskim kolicima.

Dom veterana Taoiuan, državni objekat za penzionisano vojno osoblje na Tajvanu, platio je striptizetu za burnu proslavu Jesenjeg festivala — važnog praznika u kineskoj kulturi, kada se ljudi okupljaju da proslave žetvu pirinča i pšenice.

Snimak raskalašnog nastupa objavljen na društvenim mrežama brzo je postao viralan.

Na snimku se vidi plesačica u čipkanom vešu koja jednom starijem muškarcu igra u krilu i gura mu grudi u lice. Čini se da muškarcu ne smeta, čak naprotiv. A delovalo je i da su ostali stanari doma uživali u predstavi.

Dom se ipak našao na udaru kritika zbog čega su bili prinuđeni da objave izvinjenje.

"Namera događaja je bila da zabavi štićenike i učini ih srećnim. Veoma nam je žao zbog uvrede koja je nastala”, naveli su iz doma.

Portparol staračkog doma je dodao da su jesenje proslave bile otkazane u staračkom domu prethodnih godina zbog pandemije kovida. Da bi podigli raspoloženje stanara, dogovorili su da striptizeta izvede predstavu.

Međutim, priznali su da su postupci erotske plesačice bili "previše entuzijastični i vatreni“ i da će biti "pažljiviji“ kada planiraju ovakve događaje u budućnosti.