AKTUELNO

Zemljotres jačine 6,8 stepeni Rihterove skale pogodio je jugoistok Tajvana, ali još nema podataka o eventualnoj šteti ili žrtvama, saopštio je danas tajvanski Meteorološki biro.

Američka Agencija za geološka istraživanja saopštila je da potres bio jačine 7,2 stepena Rihtoive skale.

Američki Centar za upozorenja na cunami objavio je upozorenje za Tajvan nakon potresa.

Foto: Twitter.com/ TIANREN

Tajvan je i juče pogodio zemljotres jačine 6,5 stepeni Rihterove skale.

U Tajvanu se nalazi novinar "Jutarnjeg lista", koji je opisao paniku koja je nastala.

Foto: Twitter.com/ TIANREN

- Snažan potres magnitude 7 pogodio je južni deo Tajvana oko 15 h po lokalnom vremenu (9 sati prema srednjoevropskom). U trenutku potresa mi smo bili u Taipeiju, a hotel Westgate, u kojem smo smešteni, bio je krcat - rekao je Đino Kolega.

- Ljudi su panično istrčali na hodnike ispred soba, grabeći prvo što im se našlo pod rukom. Neki su se skupili ispod štokova ulaznih vrata svojih soba, neki su kupili svoju decu i trudili se da izađu napolje, neki su se ukopali ispod štokova ulaznih vrata svojih soba. Neki su samo vrištali. Osoblje hotela podelilo je letke za evakuacije u slučaju novog snažnijeg potresa. Svi su odeveni i spremni izaći iz hotela. U trenutku dok pišem ovaj tekst, događa se nova serija manjih potresa koje dobrano tresu zgradu hotela. Poslednji je, prema ličnoj proceni i iskustvu s onim zagrebačkim, zasigurno veći od 5,5 - naveo je on.