AKTUELNO

Kostarikanske vlasti potvrdile su da su pronašle olupinu privatnog aviona nemačkog multimilijardera Rajnera Šalera, ali njegovom telu još nema traga.

U privatnom avionu, koji nije imao ni crnu kutiju, bilo je prema nekim izveštajima petoro, a prema drugim više od tog broja putnika - među kojima je i cela njegova porodica - partnerka Kristijana Šikorski i njihovo dvoje dece - ćerka i sinčić.

Kostarikanske vlasti podsećaju da ovako mali avion nije u obavezi da ima crnu kutiju.

Podsetimo, milijarder se obogatio na lancu fitnes studija u kojima širom sveta vežbaju milioni njegovih klijenata. Avion im se srušio nadomak obala Kostarike, kod grada Limon, prošlog vikenda kada je u taj tropski raj poleteo iz Meksika.

Foto: Facebook.com/Printscreen

Kako navodi britanska agencija Rojters, Šaler (53) je putovao sa 44-godišnjom ženom, dvoje dece i 40-godišnjim muškarcem, svi nemački državljani. Pilot (66) je švajcarski državljanin.

Dosad su nađena dva tela - jednog odraslog i jednog deteta, ostaci aviona i prtljag.

Uzrok pada milijarderovog aviona zasad je potpuna misterija kao i odluka da se leti baš tom rutom, kojom inače niko ne ide.

Istražioci sumnjaju da je pad pritiska u kabini mogao da dovede do toga da putnici i pilot izgube svest posle čega je došlo do pada.

Još čudnije je, kažu, što je milijarder Šaler samo par trenutaka pre pada koristio vocap aplikaciju.

Međutim, objašnjenje za to bilo bi da njegov telefon nije bio u "flajt modu" i da je ostao onlajn čak i posle rušenja, iako je on u tom trenutku možda već bio mrtav.

Autor: