AKTUELNO

Turska danas obeležavav Dan Republike, a povodom 94. godišnjice predsednik Redžep Tajip Erdogan položio je cveće u mauzoleju osnivača Republike Turske, Mustafe Kemala Ataturka, Antikabiru u Ankari.

Po dolasku u mauzolej, Erdogan je položio venac uz intoniranje himne Turske, nakon čega je Kemalu Ataturku odata počast minutom ćutanja, navodi se na sajtu agencije Anadolija. Ispred mauzoleja okupio se i veliki broj građana.

Turska danas obeležava Dan Republike, a razne svečanosti biće održane širom Turske. Godišnjica će biti obeležena i u svečanim prijemima u ambasadama Turske širom sveta. Centralni prijem planiran je da bude u predsedničkoj palati u Ankari.

Uz Erdogana, danas su se u mauzoleju pojavili i premijer Binali Jiljdirim, načelnik Generalštaba Turske Huluši Akar, predednik Stranke nacionalnog pokreta (MHP) Delvet Bahčeli, predsednik Republikanske narodne stranke (ĆP) Kemal Kiličdaroglu, predstavnici sudskih institucija Turske, članovi vlade, predstavnici političkih partija, komandnati oružanih snaga i drugi visoki zvaničnici.

#Redžep Tajip Erdogan

#Turska

'