AKTUELNO

Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je danas da su sve agresivniji pokušaji niza država da ponovo ispišu svetsku istoriju kako bi oslabili Rusiju, ali je poručio da je Rusija "na vreme i čvrsto postavila barijeru" protiv nastojanja da se ugrozi njen državni suverenitet.

"Pokušaji niza država da ponovo ispišu, da preoblikuju svetsku istoriju, postaju sve agresivniji. I imaju očigledan cilj, a to je da naše društvo, u najmanjoj meri, razjedine, da mu oduzmu orijentire i da, na kraju, oslabe Rusiju, da utiču na njen suverenitet, da ga poljuljaju“, rekao je Putin na zasedanju organizacionog komiteta za proslavu Dan pobede.

On je upozorio da, kako je naveo, stvaranjem mitova, odnosno ponovnim ispisivanjem istorije, upravo i počinje podrivanje države, što se, kako je rekao, dogodilo i u Ukrajini, prenosi Sputnjik.

"Bilo je pokušaja da se tako postupi i s našom zemljom - s Rusijom, ali, kao što sam već rekao, mi smo na vreme i dovoljno čvrsto postavili barikadu kako bismo odbranili svoje interese“, rekao je Putin.

#Vladimir Putin