AKTUELNO

Izjave Poljske o „ruskim raketama“ su namerna provokacija u cilju eskalacije situacije, ruskim sredstvima nisu izvedeni nikakvi udari u blizini ukrajinsko-poljske granice, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

- Izjave poljskih medija i zvaničnika o navodnom padu ‘ruskih’ raketa u oblasti naselja Pševoduv predstavljju namernu provokaciju u cilju eskalacije situacije. Ruska sredstva nisu izvršila nikakve napade na ciljeve u blizini ukrajinsko-poljske državne granice - saopštilo je Ministarstvo, prenosi Sputnjik.

U Ministarstvu su istakli da su fragmenti koje su poljski mediji u žurbi objavili sa lica mesta u selu Pševoduv nemaju nikakve veze sa ruskim oružjem“.

Ranije su poljski mediji objavili da su dve rakete pale na teritoriju Poljske u blizini granice sa Ukrajinom. Nakon toga premijer Poljske sazvao je sastanak Komiteta Saveta bezbednosti.

Oglasio se i Pentagon

U američkom ministrastvu odbrane održana je konferencija za novinare povodom pada dve rakete na teritoriju Poljske.

Ministarstvo odbrane SAD reklo je da su SAD "svesne izveštaja štampe u kojima se navodi da su dve ruske rakete pogodile lokaciju unutar Poljske blizu granice sa Ukrajinom", ali trenutno nemaju informacije koje bi potvrdile te izveštaje.

Podsetimo, dve rakete pale su večeras na teritoriju Poljske.

Autor: