AKTUELNO

Prema pisanju američkih medija, policija Masačusetsa traga za najmanje pet žena, od kojih se jednoj svaki trag gubi još u novembru prošle godine.

Američka država Masačusets suočava se sa nizom misterija koje uključuju nestale žene. Neki od najnovijih slučajeva uključuju nove pozive u pomoć iz Frejminghama i Brukfilda, do slučaja iz istočnog Bostona koji traje mesecima i nestanka Ane Volš u Kohasetu, koji je ispunio međunarodne naslove.

Lokalni stručnjak koji prati ovakve stvari kaže da ne pamti da je toliko žena u isto vreme nestalo u Masačusetsu.

Okolnosti u svakom slučaju se razlikuju, ali su pitanja i bol skoro isti u njihovim porodicama.

Ovo su žene čiji je nestanak prijavljen u Masačusetsu, a policija radi sve da ih pronađe.

Britani Ti

U Brukfildu policija traga za Britani Ti (35), koja je nestala pre tačno nedelju dana.

"Ona to ne bi uradila namerno. Nikada nije otišla, uvek znamo gde je bila", rekla je u ponedeljak njena sestra Betani.

Nadležni su rekli da planiraju da povećaju obim potrage u utorak, kada se obeležava nedelju dana otkako je Ti poslednji put viđena.


Policija je saopštila da je Ti izašla iz kuće oko 20:30 sati peške 10. januara i nestala. Njena porodica je prijavila njen nestanak dva dana kasnije, rekavši da je ostavila automobil, a mobilni joj ne radi.

Rejna Morales Rohas


Rejna Morales Rohas (41) nestala je u novembru, prema rečima policije Bostona. Poslednji put je viđena 26. novembra kako ulazi u automobil u istočnom Bostonu. Policija je rekla da je ostavljena u ulici Alston u Somervilu.


Ima crnu kosu i braon oči, ali više detalja nije poznato. Rejna ima dvoje dece u El Salvadoru i oni ne prestaju da pitaju za nju, rekla je njena porodica. Njena sestra je dodala da je ovo sve vrlo čudno, jer je pričala sa sestrom svaki dan, čak su se i čule na dan kada je nestala.

Lori Bakster


Još jedna osoba za kojom policija Bostona traga jeste Lori Bakster (45). Poslednji trag o njoj datira od 28. decembra prošle godine, kada je malo posle 14 sati poslala poruku.


Policija ima informacije da je posetila aveniju Masačusets, bulevar Melni Kas i područje ulice Sautempton.

Madelin Dešazo

Policija u Frejminghamu traga za Madelin Dešazo (33), koja je poslednji put viđena u četvrtak i dodaje da je možda u opasnosti iz zdravstvenih razloga.


Možda je otišla u svojoj crnoj Hondi CRV sa registarskim oznakama države Vašington 12. januara, kaže policija.

Ana Volš, majka troje dece iz Kohaseta, poreklom iz Srbije, ispunila je medijske naslove širom sveta. Ona je poslednji put viđena 1. januara u svom domu, prema rečima neimenovanog člana porodice.

Njen suprug Brajan Volš uhapšen je i u međuvremenu je saopšteno da je optužen za njeno ubistvo.

On bi u sredu ujutru po lokalnom vremenu trebalo da se nađe pred sudijom.

Policija je tokom potrage pronašla krv i oštećen nož u njihovoj porodičnoj kući u Kohasetu, dok se istraga nastavlja.

Policija poziva sve koji imaju informacije o ovim ženama, da im se odmah jave.

Sa svakim novim danom, ove istrage su sve teže.

"Vreme je veoma važan aspekt u istrazi, što duže traje slučaj, duže je osoba nestala, određeni tragovi će verovatno biti zastareli", rekao je bezbednosni analitičar Tod Mekgi.

Profesorka prava iz Nove Engleske Vendi Marfi je kodirektor projekta za zastupanje žena i dece. Kaže da je pratila zabrinjavajuće trendove kada su u pitanju žene koje se suočavaju sa opasnošću.

"Možda mislite da ovi slučajevi nisu povezani, ali ja mislim da su povezani. Nikad nije bilo ovako loše. Ne mogu da se setim vremena kada smo imali ovoliko nestalih žena u tako kratkom vremenskom periodu", rekla je ona.

Policija je rekla da se istraga nastavlja u svakom slučaju.

Autor: