AKTUELNO

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je danas da su tvrdnje o navodnom odbijanju Rusije da pregovara sa Ukrajinom laž.

"Naša diplomatija ima mnogo posla, konstantno, pravovremeno objašnjava šta se sve dešava. Razotkrivamo laži, posebno one u kojima se tvrdi da ne želimo da pregovaramo", rekao je Lavrov, prenosi TASS.

On je dodao da svi žele da se završi rat u Ukrajini, ali kvalitet ishoda, a ne vremenski okvir, je ono što je važno ruskom narodu.

"Svi mi želimo da se ovo završi, ali od suštinske važnosti je kvalitet ishoda i ono što možemo da obezbedimo za naš narod, a tajming nije bitan", poručio je Lavrov.

On je rekao da će Rusija udaljiti ukrajinsku artiljeriju što dalje.

"Gledamo ukrajinsku artiljeriju udaljimo na rastojanje koje neće predstavljati pretnju našim teritorijama, i što je veći domet naoružanja koje se sa Zapada isporučuje kijevskom režimu, to ćemo dalje morati da ih udaljavamo od teritorija koje su blizu naših teritorija", naveo je Lavrov.

On je ocenio da su SAD uverene u svoju superiornost i nepogrešivost i da je to glavni razlog konfrontacije između Rusije i Zapada.

"Ova isključivost, ova apsolutna samouverenost o američkoj nepogrešivosti i superiornosti, siguran sam, glavni su razlozi zašto se suočavamo sa zemaljama, koje preko kijevskog režima, vode hibridni rat protiv nas", istakao je Lavrov.


#Rusija

#Sergej Lavrov

#Ukrajina