AKTUELNO

"Kada sam uspela da se iskobeljam pogledala sam oko sebe. Tu je stajalo nekoliko momaka. Svi su držali telefone u rukama, snimali su me i smejali se. Pokušala sam da kažem nešto, ali glas iz mene nije hteo", prepričava Lana šok koji je preživela.

Mlada mama završila je u bolnici nakon što ju je grupa tinejdžera "nasamarila" zbog društvenih mreža.

Lana Klej Monagan (35) je 26. marta odlučila da poseti jednu prodavnicu za dečijom opremom nedaleko od svoje kuće. S obzirom na to da je pre osam meseci postala majka blizanaca, odlazak do radnje delovao joj je "kao odlazak na godišnji odmor".

"Bila sam uzbuđena, jer sam tačno znala šta želim da kupim. Sve mi je delovalo idealno", priča mama Lana.

Međutim, dok je proveravala sastav dečijih sapuna Lana je osetila da ju je nešto prekrilo.

"Odjednom se bilo mračno. Počela sam da vrištim, ali to nešto mi je bilo toliko blizu lica da nisam mogla ni da udahnem. Nisam mogla da skinem to sa sebe", priča Lana.

Foto: Instagram.com/lanaclay

Od šoka i straha mlada mama je počela da mlatara rukama pokušavajući da se oslobodi toga što joj je neko stavio preko glave. Ispostaviće se kasnije da je bila u pitanju kofa.

"Kada sam uspela da se iskobeljam pogledala sam oko sebe. Tu je stajalo nekoliko momaka. Svi su držali telefone u rukama, snimali su me i smejali se. Pokušala sam da kažem nešto, ali glas iz mene nije hteo", prepričava Lana šok koji je preživela.

Ono što je Lana pokušavala da im kaže bilo je: "Pomozite mi, imam epilepsiju". Nažalost nije mogla. Umesto toga samo se srušila i snažno udarila glavom o pod.

Tokom policijske istrage ustanovljeno je da je četvoro maloletnika ušlo u radnju nešto pre 15 časova, da su šetali između rafova i da su uzeli kantu i stavili je preko glave mladoj ženi koja je gledala proizvode sa jednog rafa.

Foto: Instagram.com/lanaclay

"Epilog incidenta je da se žena onesvestila i morala je da bude prebačen u najbližu bolnicu. Veruje se da su maloletnici pokušavali da ponove aktuelni trend na društvenim mrežama, na kojima nepoznatim licima neko stavi kofu na glavu i snima njihovu reakciju", navodi se u saopštenju policije.

Lana tvrdi da je došla svesti tek u kolima hitne pomoći, dok su lekari pokušavali da je ispitaju.

"Bila sam dezorijentisana. Sva svoja sam bila tek kada smo stigli u bolnicu. Nisam znala šta me je snašlo. Mislila sam da se dogodila pucnjava, jer poslednje čega sam se sećala jeste da sam bila u prodavnici", tvrdi Lana.

Ona kaže da su joj lekari rekli da je bila žrtva napada.

Lana je otkrila da je kao mala bolovala od leukemije i da je bolest, iako u remisiji poslednjih 20 godina, ostavila trajne posledice po njeno zdravlje, a uz to ima i epilepsiju.

"Ironija je što sam nakon incidenta završila baš u bolnici u kojoj sam lečena od raka", rekla je Lana.

Foto: Instagram.com/lanaclay

Tokom pretraga ustanovljeno je da Lena ima akutni problem na srcu, zbog kojeg je, vrlo verovatno, i izgubila svest.

Lekar je rekao da je verovatno došlo i do epileptičnog napada nakon što je udarila glavom o pod.

Do ovog trenutka niko nije uhapšen zbog incidenta, a policija je pozvala građane da im se jave ukoliko imaju neke informacije.

Lana je, srećom, posle šest sati otpuštena na kućno lečenje i jedva je čekala da se vrati kući svojim sinovima.

Ona ističe da su ona i suprug pet godina pokušavali da dobiju decu i da su tek nedavno to uspeli nakon vantelesne oplodnje.

"Ne smem ni da pomislim šta bi se dogodilo da sam i bebe povela sa mnom u radnju", napisala je mlada majka.