AKTUELNO

Njen nestanak prijavljen je u subotu nakon što se nije vratila kući sa honorarnog posla

Devojčica Filipa (13) iz Danske kidnapovana je u subotu dok je dostavljala novine, držana više od jednog dana i silovana nekoliko puta.

Filipa se nije vratila kući sa svog honorarnog posla u gradu Kirkerup na danskom ostrvu Seland. Njen bicikl, torba i telefon pronađeni su pored puta, javili su mediji.

Pokrenuta je velika potraga za njom, a policija je pozvala ljude u području da pošalju snimke svojih automobila, na primer - nestanak devojčice mora da se rasvetli što je pre moguće.

Istražitelji su dobili više od 600 dojava, prenosi Bild.

Više od 24 sata nakon nestanka, policija je najzad pronašla Filipu i njenog navodnog otmičara (32) u kući udaljenoj oko pola sata vožnje od Kirkerupa. On je navodno držao devojčicu na dve različite adrese.

Osumnjičeni je uhapšen i stavljen u pritvor. Prema rečima njegovog advokata, muškarac je priznao deo zločina. Prema navodima tužilaštva, saučesnik bi još uvek mogao da bude na slobodi.

Majka devojčice rekla je za lokalne medije da nema reči za ono što je urađeno Filipi.

"Samo čudovište to može da uradi detetu", rekla je njena majka za Ekstra Bladet.

U nedelju je na Fejsbuku napisala da se njena ćerka vratila kući.

"27 sati noćne more je prošlo i moja voljena Filipa je kod kuće", napisala je ona.

Majka je zahvalila fantastičnom istražiteljskom timu i svima koji su pomogli da se pronađe njena ćerka.

"Moje molitve su uslišene i Filipa je dobro s obzirom na okolnosti. Naša porodica je teško pogođena, ali se borimo zajedno", dodala je majka.

I Filipin očuh zahvalio se policiji koja je uradila odličan posao.

Autor: