AKTUELNO

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je sa premijerom Izraela Benjaminom Netanijahunom u Moskvi, povodom Međunarodnog dana sećanja na Holokaust, i poručio da bi trebalo sprečiti širenje nacionalizma, antisemitizam i mržnju prema Rusima.

- Ubeđen sam da političari, javne ličnosti i religiozni lideri moraju da urade sve što je moguće da se očuva sećanje (na Holokaust) u 21. veku i spreče širenje korova nacionalizma, bez obzira na to da li je u pitanju antisemitizam, mrznja protiv Rusa ili bilo koja fobija zasnovana na mržnji - rekao je Putin, prenosi TAS S.

Naglasio je da je univerzalna dužnost čuvati vrednosti mira i ljudskog života. Pričajući o odnosu Rusije i Izraela, rekao je da zna da su Izraelci zahvalni sovjetskoj vojsci.

- Znamo da je narod Izraela i dalje zahvalan sovjetskoj vojsci i našim vojnicima koji su sačuvali Jevreje u Evropi od uništenja. Pogotovo cenimo to što će spomenik u čast stanovnika koji su živeli u Lenjingradu tokom opsade biti postavljen u Jerusalimu - rekao je Putin, zahvalivši se izraelskoj vlasti i narodu za takav pristup istoriji.

#Benjamin Netanijahu

#Vladimir Putin

'