AKTUELNO

Nemačka vlada smatra da će biti dobro predstavljena na predstojećem samitu Svetskog ekonomskog foruma u Davosu (SEF), uprkos tome što nemački kancelar Olaf Šolc neće učestvovati na samitu, izjavio je danas portparol vlade Štefan Hebestrajt.

- Šef kabineta kancelara, ministar ekonomije, ministar spoljnih poslova... Svi oni će biti tamo, dakle, u tom pogledu je vlada snažno zastupljena - rekao je Hebstrajt, a prenosi portal Regional Hojte.

- Što se tiče Šolcove odluke da ne učestvuje, Hebestrajt je rekao da će sve kancelarove odluke biti "veoma pažljivo razmotrene", ali i dodao da to ne znači da Šolc više nikada neće putovati na SEF u Davosu. ''O tome se uvek odlučuje uzevši u obzir okolnosti - rekao je portparol.

Podsetimo, u Berlinu je u toku veliki protest poljoprivrednika, a paori su pristigli iz svih krajeva Nemačke kako bi se pridružili velikom protestu tražeći preispitivanje planova za povećanje poreza.

Ministar finansija Kristijan Lindner prekinuo je svoj govor na portestu nakon uvreda, praćenih glasnim zvižducima, koje su mu uputili demonstranti, a više osoba je uhapšeno.

Autor: