AKTUELNO

Sara Pis, ožalošćena majka Bronsona Batersbija (2) otkrila je da je njen sin bio za nekoliko centimetara premali da bi došao do police u frižideru sa ostacima hrane koji su mogle da ga spasu.

Sina je poslednji put videla živog pre Božića, a onda je obaveštena da je mališan umro zajedno sa njenim bivšim partnerom Kenetom u njegovom domu u Skegnesu.

Veruje se da je dvogodišnjak umro od gladi i dehidracije kad je ostao sam na imanju nakon što je njegov 60-godišnji otac doživeo fatalni srčani udar oko Nove godine.

Mališan nije mogao da dohvati svoje grickalice jer su bile sklonjene iz niskog ormarića kako ne bi mogao sam da se posluži njima. Njegova majka je rekla da nije mogla da prestane da zamišlja svog nesrećnog sina kako „gladan, pruža ruke i pokušava da ih dohvati“.

„Keni je sve grickalice pomerio gore tako da nije mogao da dođe do njih bez pitanja. Sada sve što mogu da zamislim jeste on, kako gladuje, pruža ruke i pokušava da ih dohvati. Ne mogu to da podnesem. Bio je oko pet centimetara niži, pa nije mogao da dohvati frižider da ga otvori. I Keni je bio tamo na podu. Mogu samo da se molim da je mislio da mu tata spava“, ispričala je ona za San.

Mališan je pronađen u pidžami pored oca Keneta, pored njihovog mršavog psa boksera Skajlara koji je preživeo, nakon višednevnih pokušaja zabrinutih socijalnih službi da ih kontaktiraju. Tragično otkriće došlo je nedelju dana nakon što je socijalna radnica prvi put podigla uzbunu u vezi sa parom policiji, pošto nije mogla da kontaktira Keneta na dogovorenom sastanku 2. januara.

Komšija je video Keneta i Bronsona na Božić, nekoliko dana nakon što je Sara poslednji put videla svog sina živog pre Božića.

Međutim, smatra se da je 60-godišnji Kenet podlegao srčanom udaru pre Nove godine, a njegov sin je tragično umro nekoliko dana kasnije usled gladovanja i dehidracije.

Socijalni radnici su posetili Kenetov dom u Skegnesu u Linkolnširu 2. januara u rutinskoj poseti, ali nisu dobili odgovor, a pošto nisu uspeli da ih pronađu preko prijatelja, kontaktirali su policiju. Ponovo su ih posetili 4. januara, ali opet nije bilo odgovora od njih. Socijalna radnica je ponovo tog dana kontaktirala policiju.

Socijalni radnici su kontaktirali policiju treći i poslednji put nakon što su našli par 9. januara.

Autor: