AKTUELNO

Četvoročlana porodica pronađena je mrtva u luksuznoj kući u San Mateu u Kaliforniji, a prvi nalazi istrage pokazuju da su u pitanju ubistvo i samoubistvo.

U ponedeljak su pronađena tela supružnika i njihovih četvorogodišnjih blizanaca, a mediji navode da je u pitanju porodica bivšeg zaposlenog u kompaniji Meta Ananda Sudžita Henrija (37).

Pronađena su tela i njegove supruge Alis Benziger (38) i njihova dva sina. Telo žene je navodno pronađeno u kadi, dok su dečaci pronađeni mrtvi na kauču u jednoj od pet spavaćih soba.

Supružnici su imali rane od metaka, a u kući su pronađeni pištolj i šaržer pun metaka, naveli su iz policije.

Tela su pronađena u ponedeljak nešto posle 9 časova, a prvi nalazi istrage govore da je jedan od supružnika izvršio ubistvo pre nego što je digao ruku na sebe. U ovom trenutku veruje se da je to bio Anand.

Anand je bio inženjer u Meti i Guglu, a navodno je još 2016. godine bio podneo zahtev za razvod. Međutim, do razvoda nikad nije došlo i par je ostao zajedno. Anand je prošle godine napustio kompaniju Meta i osnovao je svoju kompaniju za AI.

Prethodno je bio skoro dve godine u Meti, a prethodno je osam godina radio za Google. U tom periodu par je živeo na čak četiri različite lokacije u San Francisku, sve do kupovine luksuzne kuće.

Oni su se preselili u novi dom u vreme kada su dobili blizance. DailyMail piše da je par kupio kuću za 2,1 milion dolara u luksuznom naselju 2020. godine.

Navodno u kući nije pronađena nikakva oproštajna poruka.

Izvori iz policije kažu da motiv ubistva i samoubistva još nije jasan. Policiju je, kako navodi, pozvala osoba koja se zabrinula za dobrobit porodice.

Kobnog jutra policija je došla do kuće u kojoj je Anand živeo sa porodicom, ali niko nije otvarao vrata, te su policajci ušli u kuću kroz otvoren prozor.

Iako drugi detalji iz istrage nisu poznati, kruže priče da je Anand upucao svoju suprugu dok je bila u kadi, a potom je upucao sebe. Nije poznato kako su deca ubijena.

Izvor tvrdi i da je do 11. februara u kući bila i majka Benzigerove, koja je sa njima boravila nekoliko dana.