AKTUELNO

Četvorica Srbina starosti od 35 do 45 godina uhapšeni su u Veroni nakon policijske potere, a neposredno pre nego što su trebali da opljčakaju neki objekat. U jednom od dva vozila koja su koristili pronađen je alat za obijanje i fantomke.

Prema navodima italijanskih medija Srbi su uhapšeni u noći između ponedeljka 4. i utorka 5. marta 2024. godin u Veroni.

"Osumnjičeni za više provala bili su pod prismotrom policije. Sve je počelo u trenutku kada je policijska patrola u gluvo doba noći pokušala da zaustavi jedno vozilo u kojem su bila trojica muškaraca srpskog porekla" - navodi italijanski portal i dodaje:

" U trenutku kada su zaustavili vozilo jedan Srbin (43) pobegao je peške ostavljajući dvojicu zemljaka u vozilu. Pretresom vozila policija je pronašla opremu za obijanje, fantomku,rukavice, ključeve i drugi alat koji se koristi za obijanje" objašnjava lokalni portal.

Prema njihovim navodima dok je policija proveravala putnike u vozilu, na drugoj lokaciji policija je zaustavila drugo vozilo koje je bilo pod prismotrom, a po nalogu policije u Firenci.

" Niame, to vozilo je bilo pod prismotrom zbog sumnje da je korišćeno u više krađa na području Toskane. U njemu je bio Srbin (45) kojeg su odale poruke koje je u tom trenutku dobijao od odbeglog Srbina preko aplikacije "whats app" na kojoj je bila uključena lokacija " objašnjavaju kolege u Italiji.

Dok su policajci razgovarali sa njim, i dok je on pokušao da isključi svaku povezanost sa odbeglim Srbinom, i drugom dvojicom koja su prethodno zatečena u drugom vozilu, njemu su nastavile da stižu poruke.

" Zahvaljujući tim porukama, i lokaciji koja je sve vreme bila uključena lociran je i četvrti Srbin. Sva četvorica su uhapšena i odvezena u pritvor" naveo je italijanski portal "primadituttoverona"

Autor: