AKTUELNO

Sumnja se da devojčica (12) koju je banda tinejdžera mesecima zlostavljala i silovala u Beču, nije jedina njihova žrtva i da ih ima još. Ovo kako navode austrijski mediji proizlazi iz istrage.

Iako pakao koji je prošla devojčica i dalje izaziva užas i šok širom Austrije sad je izvesno da ona nije bila jedina nad kojom su se osumnjičeni tinejdžeri iživljavali.

Da podsetimo tada 12-godišnjakinju tokom nekoliko meseci zlostavljalo ukupno 17 mladih momaka i ucenjivalo je video snimcima seksualnog iživljavanja. Prošlog četvrtka policija je konačno uhapsilasu 17 mladića uzrasta od 13 do 18 godina. Mladići sirijskog, turskog, italijanskog, bugarskog i srpskog porekla tvrdili su na saslušanju da je žrtva dala pristanak za seks, međutim devojčica to negira.

Oni su učenicu seksualno zlostavljali između ostalog, u garažama, na stepeništima, u podrumu i posebno iznajmljenoj hotelskoj sobi. Osumnjičeni su samo delimično priznali zločin, međutim nihove tvrdnje osporavaju prikupljeni dokazi. Između februara i juna prošle godine oni su devojčicu seksualno zlostavljali i maltretirali nekoliko puta nedeljno.

Na jednom od snimaka grupnog silovanja sa mobilnog telefona čuje se kako 12-godišnjakinja viče "Prestan, prestanii!" iznova i iznova. Zbog srama i straha od ucena da će objaviti snimak devojka je dugo ćutala.Konačno, u oktobru devojčica se poverila majci koja je prijavila sve policiji.

Foto: Tanjug AP/Matthias Schrader

Prema sadašnjim rezultatima istrage, napastvovanja i zlostavljanja se događalo u bečkoj opštini Favoriten u kojoj žive i žrtva i svi optuženi. Sada, međutim postoji osnovana sumnja da kako piše "Kurier", da ima još žrtava ove grupe nasilnika. Naime istragom je utvrđeno da su oni seksualno zlostavljali još neke osobe i da postoje video zapisi zlostavljanja i drugih tinejdžerki. Međutim, u ovom trenutku nisu poznati nikakvi detalji i ne saopštavaju se u interesu dalje istrage.

Uprkos teškim optužbama, osumnjičeni su posle saslušanja pušteni na slobodu, a kako “Hojte” saznaje, optuženi su u vreme zločina imali između 13 i 19 godina. Osumnjičeni su inače već poznati policiji, a jedan član bande čak ima kriminalni dosije. Oni su hapšeni uglavnom zbog nasilja ili krađa.

Zlostavljana devojčica se obratila javnosti i u intervjuu za “Krone” ona je prvi put pričala o užasu koji je prošla.

- Toliko si toga uništila u meni. Mislila sam da nikada neću uspeti da pobegnem od njih i dalje ih se bojim i živim u stalnom strahu, rekla je mlada Bečlijka.