AKTUELNO

Penzionisani policajac izgledao je opušteno dok je razgovarao sa francuskim voditeljem na nacionalnoj televiziji, u tom trenutku policija je uveliko tragala za njim!

Serijski silovatelj iz Francuske, koji je navodno silovao žrtve od kojih su neke imale samo 11 godina, pojavio se u kvizu na nacionalnoj televiziji, dok je policija tragala za njim.

Fransoa Verov izgledao je opušteno dok je učestvovao u kvizu "Tout le monde veut prendre sa place" nakon što je bio u bekstvu 30 godina.

Verov je silovao najmanje tri maloletnice i veruje se da je počinio 31 ubistvo i silovanje do kraja '90.

Njegov najozloglašeniji slučaj odnosio se na Sesil Bloh (11) koja je silovana pre nego što je ubijena u podrumu svog stana.

Međutim, više od dve decenije kasnije, penzionisani policajac izgledao je opušteno dok je razgovarao sa francuskim voditeljem na nacionalnoj televiziji.

Na snimku se vidi kako Verov stoji ponosno bez znakova nelagodnosti dok ga voditelj najavljuje kao "Fransou iz La Grand-Mota".

Tokom šoua, Verov govori o svom životu policajca, i objasnio je kako je bio policajac pre nego što se pridružio konjičkoj policiji, a potom i motociklističkoj brigadi 80-ih.

Tada je nakratko suspendovan zbog incidenta koji je uključivao prostitutku - ali su mu viši oficiri ubrzo dozvolili da se ponovo pridruži snagama.

Tokom runde kviza, Verov nije uspeo da tačno odgovori na dva pitanja opšteg znanja o Olimpijadi i vakcinaciji protiv tuberkuloze i eliminisan je iz igre.

Jezivi snimak iz emisije iz 2019. otkrio je Marianne, magazin koji je kasnije otkrio Verovov pravi identitet.

Njegovo pojavljivanje na francuskoj nacionalnoj TV smatra se indikacijom da serijski ubica, koji je u tom trenutku bio u bekstvu dugih 30 godina, nije pokušao da sakrije svoj identitet.

Tokom godina, istražitelji su verovali da je osumnjičeni za zločine možda bio deo žandarmerije - policije koja je zadužena za unutrašnju bezbednost - i utvrdili su njegov DNK profil.

Žrtve koje su preživele napade rekle su da im je pokazao značku i da se predstavio kao policajac.

Policija je 1986. godine objavila crtež osumnjičenog na osnovu svedočenja žrtava. Ali policajci nikada nisu uspeli da uhvate serijskog ubicu uprkos tome što se pojavio i na televiziji.

Njegova jeziva prošlost isplivala je na površinu tek kad je izvršio samoubistvo 2021. godine.

Nakon njegove smrti, policijska istraga ga je povezala sa 31 silovanjem i ubistvom koje je počinio u Parizu 80-ih i 90-ih godina.

Verov, koji je tada ima 59 godina, ostavio je poruku pre samoubistva u stanu gde je uzeo preveliku dozu lekova, rekavši svojoj supruzi da je "nosio ludi bes koji je od njega napravio zločinca".

"Bilo je trenutaka kada nisam mogao da izdržim i morao sam da uništim, zaprljam, ubijem nekoga nedužnog", napisao je on.

Verov je u pismu takođe pomenuo "prošle impulse" – i priznao ubistva bez detalja o žrtvama ili okolnostima.

Napisao je da je prestao da čini te zločine 1997. godine.

DNK uzorak uzet od Verova potvrdio je da je on ubica kojeg je policija tražila otkako je Sesil Bloh ubijena u Parizu 1986.

Na dan samoubistva, Verov je skuvao ručak, odspavao kao i obično popodne i rekao da ide na vožnju biciklom.

Kažu da se ubio jer se plašio hapšenja.