AKTUELNO

Dve crne kutije iz aviona Am-148, koji se srušio u nedelju nedaleko od Moskve, prilično su oštećene ali je dekodiranje verovatno moguće, rekao je danas izvor u Međudržavnom vazduhoplovnom komitetu (IAC).

- Obe crne kutije su oštećene - rekao je izvor agenciji Tas s.

Podaci iz crnih kutija biće otvoreni čim budu predati u laboratoriju IAC i večeras će se verovatno znati da li će moći da budu dekodirani, naveo je izvor.

Ruski istražni komitet je saopštio da nema oštećenja unutar putničke letelice An-148 i da se eksplozija dogodila kada je avion udario u zemlju, prenela je agencija Tas s.

Spasilački timovi su pronašli više od 300 delova palog aviona, rekao je izvor u kriznom timu, dodavši da su delovi skupljani u području većem od 30 hektara.

Ruski predsednik Vladimir Putin sve vreme dobija informacije u vezi istrage o padu aviona, a još je rano govoriti o uzrocima nesreće, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, javila je agencija Tas s.

- Šef države konstantno se informiše - rekao je Peskov.

- Ako tražite neki konačan izveštaj (vladine) komisije (o uzrocima nesreće), naravno, u ovom trenutku je nemoguće imati izveštaj, jer je prošlo manje od 24 sata (od tragedije) - istakao je Peskov.

Putnički avion Antonov An-148 poleteo je za Orsk, u oblasti Urala, u nedelju sa aerodroma Domodedovo i nestao sa radara posle par minuta.

Niko nije preživeo od ukupno 65 putnika i šest članova posade u avionu.

Delovi letelice pronađeni su nedaleko od sela Stepanovskoje u distriktu Ramenski, moskovskog regiona.

Pročitajte još: TRAGEDIJA U RUSIJI: Avion sa 71 putnikom pao u okolini Moskve! (VIDEO)

#Avion

#Crna kutija

#Padanje

#Rusija

'