AKTUELNO

Mališanu je njegov deda Narajana Murti, koji je tast gospodina Sunaka, poklonio akcije vredne 22 miliona funti u njegovoj unosnoj IT kompaniji.

Nećak Riši Sunaka postao je jedan od najmlađih multimilionera na svetu sa samo četiri meseca

Rođena u novembru 2023. godine, beba Ekagrah je sin Murtijevog sina Rohana i njegove supruge Aparne Krišnan koja se sada pridružuje ekskluzivnoj listi beba koje su multimilioneri.

Ekagrah, što na sanskritu znači nepokolebljiv i odlučan, je Murtijevo treće unuče. Njihova ćerka Akshata se udala za gospodina Sunaka 2009. godine i sa njim ima dvoje dece, Krišnu i Anušku.

Nije poznato da li su dve ćerke gospodina Sunaka takođe dobile milione funti akcija od strane njihovog bogatog dede u njegovoj IT kompaniji Infosis, koja vredi blizu 80 milijardi funti.

Ali njihova majka Akshata je već imala koristi od velikodušnosti gospodina Murthija kao vlasnik nešto više od 1 procenta akcija u Infosis-u, vrednih oko 500 miliona funti, što joj je prošle godine donelo 13,5 miliona funti prihoda od dividende.

Njen mlađi brat Rohan poseduje više od 600 miliona funti vrednih akcija u Infosis-u, dok je njena majka Sudha takođe značajan akcionar, što Murtijeve čini jednom od najbogatijih i najmoćnijih porodica u Indiji.

Vest o raskošnom poklonu datom bebi dodatno će doprineti tvrdnjama da gospodin Sunak nije u kontaktu sa običnim ljudima zbog porodičnog i ličnog bogatstva. Pored bogatstva koje uživaju njegovi tazbini, on je i sam po sebi multimilioner nakon uspešne karijere u finansijama pre nego što je ušao u politiku.

Par takođe ima četiri kuće širom Velike Britanije i u Kaliforniji, vredne 15 miliona funti, uključujući vilu iz 19. veka u Severnom Jorkširu i penthaus na obali okeana u Santa Moniki.

Ali uprkos izvanrednom poklonu gospodina Murthija njegovom unuku, Ekagrah nije jedini koji je imao koristi od velikodušnosti bogatih rođaka.