AKTUELNO

Gašenje požara u koncertnoj sali Krokus siti hol u Podmoskovlju trajaće još sat i po do dva, izjavio je jutros Aleksandar Pereguda, prvi zamenik načelnika Glavne uprave Ministarstva za vanredne situacije za Moskovsku oblast.

Pereguda je, na sastanku operativnog štaba na mestu tragedije u Krokusu, na pitanje gubernatora Moskovske oblasti Andrja Vorobjova koliko će vremena biti potrebno za raščišćavanje ruševina, odgovorio da je potrebno još sat i po do dva sata da se završi gašenje požara, prenosi RIA Novosti.

- Onda ćemo proceniti situaciju i doneti odluke - rekao je Pereguda i naveo da će za dva sata biti jasan dalji sled koraka.

Foto: Tanjug AP/Astra

Prethodno je Vorobjev rekao da je požar najvećim delom ugašen, ali da pojedina žarišta još postoje. U sinoćnjem napadu u koncertnoj sali "Krokus siti hol", koji je ruski Istražni komitet okarakterisao kao teroristički, poginulo je najmanje 60 ljudi, a povređeno više od 100.

Foto: Tanjug AP/Sergei Vedyashkin

Pre početka koncerta grupe "Piknik", nekoliko napadača, koji su nosili kamuflažnu uniformu, otvorilo je vatru na okupljene ljude iz neposredne blizine i bacilo eksplozivne naprave koje su izazvale požar. Ruski mediji navode da su napadači pobegli belim "renoom", i da je potraga za njima u toku.

Autor: