AKTUELNO

Tokom redovnog trčanja u Milfirtelu u Austriji devojčica (13) je doživela krajnje neprijatno iskustvo kada se našla oči u oči sa krvoločnim životinjama.

Devojčica je krenula na trčanje svojom uobičajenom rutom kada je osetila da je neko prati. Zastala je, izvadila slušalice i osmotrila situaciju a već posle nekoliko koraka ispred nje su se pojavili vukovi.

Doživela je šok i krenula da beži u strahu za svoj život zbog čega su vukovi krenuli da je jure ali su na svu sreću nestali ubrzo u šumi.

Tinejdžerka je ostala nepovređena, a ovo nije prvi slučaj da je vuk tako blizu prišao nekom čoveku u sredini koja mu nije bliska. Slična situacija se dogodila u Untervajsenbahu dok je porodica bila u šetnji sa svojim trogodišnjim sinom.

Samo dan ranije, pre nego što su vukovi pojurili devojčicu dok je bila na trčanju, gosti u vinariji na opštini Hadersdofr-Karmen, prijavili su vukove u blizini.

Oni su odmah alarmirali lovce i policiju.

Ovako učestala pojavljivanja vukova tamo gde im nije prirodno stanište povela je raspravu da li su oni stidljive životinje i da li zaista predstavljaju opasnost za ljude kao što se misli.