AKTUELNO

Žrtva je nekoliko sati kasnije preminula u bolnici.

Lokalni biznismen stavljen je na poternicu u Baškiriji i osumnjičen je za ubistvo.

On je, tokom tuče u baru, pucao iz revolvera, pogodivši prolaznika u glavu.

Žrtva je nekoliko sati kasnije preminula u bolnici. Ubica je uspeo da pobegne, piše REN TV.

Podsećamo da je Srbija, posle dva masova ubistva u "Ribnikaru" i "Duboni" pokrenula akciju razoružavanja Srbije, upravo kako bi se ovakve ili slične situacije izbegle.

U akciji "Predaj oružje", koja je počela 8. maja i trajala do kraja juna, ukupno je predato 108.883 komada oružja i minsko-eksplozivnih sredstava.

- Od početka akcije predata su 78.302 komada oružja, 4.085.000 komada municije i 25.914 komada minsko-eksplozivnih sredstava, a u te brojke uračunati su legalno i nelegalno oružje i eksplozivne naprave, kao i oružje koje je predato nakon smrti lica - navela je tada major policije Bojana Otović Pjanović:

Inače, država je još tada najavila pooštrovanje zakona kada je oružje u pitanju,

Za sve one kod kojih bude pronađeno nelegalno oružje, saopšteno je tada, predviđene su oštrije kazne zatvora, a novina ima i za one koji imaju dozvolu.

Neke od predloženih odredbi su od jedne do osam godina zatvora za neovlašćeno držanje vatrenog oružja, dok se za nošenje bez dozvole predviđa zatvorska kazna od pet do 15 godina.

Zakonskim izmenama predlažu se provere osoba koje imaju oružje sa dozvolom na svakih šest meseci, koje bi podrazumevale lekarske i psihijatrijske preglede, kao i test na droge.