AKTUELNO

Stotine građana, prijatelji, porodica i zvaničnici prisustvovali su danas misi i komemoraciji u čast žrtvama terorističkog napada u Trebu.

U napadu u supermarketu u petak poginuo je policajac Arno Beltram koji je izgubio život nakon što se dobrovoljno prijavio da zameni taoca, i još tri osobe.

- Život koji je dat ne može biti izgubljen. On prevazilazi nesreću da nas okupi u jedinstvu, poziva da verujemo da je život jači od smrti - rekao je biskup Karaksona i Narbona, Alen Plane, prenosi Rojters.

On je pozdravio Beltramovu "izuzetnu posvećenost", istakavši da je on "svojim potezom dirnuo celu Francusku" i da je Beltramova žrtva "pomogla da se spase nacija".

Osobe koje su u petak preživele napad islamističkih ekstremista i porodice žrtava prisustvovale su u prepunoj crkvi Sent-Etjen-de-Treb specijalnoj misi u čast preminulog Beltrama i još tri osobe koje su ubijene u napadu. Misi su prisustvovali i pripadnici muslimanske zajednice u tom regionu, napominje AP.

U terorističkom napadu u petak poginule su tri osobe, a policajac Arno Beltram (44) je prvobitno teško ranjen, a juče je podlegao povredama.

Na društvenoj mreži Tviter u Francuskoj je najviše "haštagova" posvećeno Beltramu uz pohvale da je "heroj" koji je dao svoj život da spase druge.

Stanovnici su, u međuvremenu, položili sveće i cveće ispred supermarketa u Trebu gde se dogodio napad.

Francusko ministarstvo unutrašnjih poslova identifikovalo je napadača kao 26-godišnjeg Reduana Lakdima, poreklom iz Maroka, koji se smatrao radikalizovanim i bio je pod policijskim nadžorom.

Lakdima je policija ubila nakon što je Beltram kolegama policajcima pomogao da uđu u supermarket. Dve osobe su zadržane u pritvoru tokom istrage.

#Francuska

#žrtve

'