AKTUELNO

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je danas, posle susreta sa specijalnim izaslanikom srpskog predsednika Aleksandra Vučića, ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, da Belorusi gaje veoma tople odnose prema srpskoj braći.

Nisu potrebne neke uvodne reči, jer Belorusija održava izuzetne odnose sa Srbijom, istakao je Lukašenko dodajući da drugačiji način ne može ni da postoji, prenela je beloruska agencija BELTA.

- Mi znamo jedni druge dobro - Srbija i Belorusija. Naše nacije su veoma prijateljske. Oduvek održavamo veoma dobre odnose. Mislim da ste u Minsku mogli još jednom da vidite da mi imamo veoma tople odnose prema našoj srpskoj braći - rekao je Lukašenko.

Beloruski predsednik je naglasio da Belorusija zna sa kakvim se problemima Srbija susreće ovih dana.

- Mislim da i vi dobro znate sa kojim problemima se mi suočavamo. Nije vam lako, kao ni nama. Ali preživeli smo i nastavićemo da živimo jer smo Sloveni, mi smo drevni narod i znamo kako da prevaziđemo nastale poteškoće i kako zajedno da ih prevaziđemo - istakao je Lukašenko.

Lukašenko i Stefanović razgovarali su o svim važnim aspektima belorusko-srpske saradnje kao i načinima poboljšanja međudržavnih odnosa, navela je beloruska agencija. BELTA je podsetila da je Lukašenko u sredu telefonom razgovarao sa Vučićem.

#Aleksandar Lukaševič

#Belorusija

'