AKTUELNO

Najmanje sedam Palestinca je poginulo, a oko 550 povređeno u sukobima sa izraelskom vojskom na granici prema Izraelu u pojasu Gaze, saopštilo je palestinsko Ministarstvo za zdravlje.

Ministarstvo je navelo da povređeni imaju prostrelne rane ili probleme zbog suzavca, preneo je AP. To je dan sa najviše žrtava u Gazi od prošle jeseni, navela je američka novinska agencija.

Na hiljade Palestinaca sukobilo se sa izraelskim vojnicima u pograničnom području sa Izraelom u pojasu Gaze, saopštila je izarelska vojska.

U saopštenju izdatom ranije danas je navedeno da su Palestinci kotrljali upaljene gume i bacali kamanje na izraelske vojnike, koji su uzvratili suzavcem i vatrom prema "najvećim podstrekačima".

Izarelska vojska je, takođe, saopštila da neće tolerisati oštećanje na granici i da će za to smatrati odgovornim Hamas.

Palestinci u pojasu Gaza započeli su danas šestonedeljni protest pod šatorima uz granicu sa Izraelom sa zahtevom da se dozvoli palestinskim izbeglicama da se vrate u Izrael.

Oni su već podigli na desetine šatora na pet lokacija duž granice. Zbog najavljenih masovnih demonstracija izraelska vojska je podigla stepen pripravnosti.

#Palestina

#Sukob

'