AKTUELNO

Kako se navodi, dvojica ranjenih su u stabilnom stanju, a prema izvoru Frans presa, incident se dogodio na aerodromu Tarinkot u provinciji Uruzgan gde su talibani veoma aktivni.

Jedan američki vojnik je ubijen a dvojica su ranjena danas na jugu Avganistana u incidentu s lokalnim regrutima, saopštila je danas misija NATO u toj zemlji.

- Dvojica ranjenih u stabilnom su stanju i njima je ukazana lekarska pomoć - navodi se u saopštenju u kojem se ne precizira gde i kad se dogodio incident.

Neimenovani avganistanski policajac izjavio je Frans presu da se incident dogodio na aerodromu Tarinkot u provinciji Uruzgan gde su talibani veoma aktivni.

NATO je sa svoje pomenuo unutrašnji sukob prema kojem su avganistanski vojnici otvorili vatru na američke vojne instuktore koji obučavaju tamošnje snage.

Poslednje ubistvo američkog vojnika u nekom sukobu u Avganistanu dogodilo se 1. januara.

Avganistanske snage bezbednosti bore se protiv talibanima od 2014. godine, kada su SAD i NATO zvanično okončale misiju u toj zemlji.

SAD su posle tog povlačenja planirale da ostave oko 1.000 vojnika, ali je zbog pogoršanja situacije, u Avganistanu ostalo oko 8.400 američkih vojnika u okviru misije nazvane "Odlučna podrška" (Resolute Support).

#Avganistan

#NATO

#vojnik

'