AKTUELNO

Dvanaest dečaka i njihov fudbalski trener, koji su spaseni iz poplavljene pećine na severu Tajlanda, izgubili su na težini, ali su u dobrom stanju, izjavili su danas zdravstveni zvaničnici.

Trinestorica koji su iz pećine Tam Luang izvučeni tokom tri dana, dobro su vodili računa o sebi, i smešteni su u bolnicu u gradu Čijang Raj, rekao je lokalni zvaničnik Tongčai Lertvilaratanapong.

Prva četiri spasena dečaka osećaju se dobro, jedu normalnu hranu i šetaju, četvorica spasena u ponedeljak i dalje jedu samo mekanu hranu, dok oni iz poslednje grupe koja je pristila bolnicu u utorak uveče, kao i njihov trener, imaju infekciju pluća, rekao je on na konferenciji za štampu.

Svi dečaci i trener su uspešno spaseni iz pećine, uprkos tome što nisu imali nikakvog iskustva u ronjenju, a pojedini čak nisu znali ni da plivaju, prenosi AP.

Oni će uzimati lekove za infekciju narednih sedam dana, a zdravstveni zvaničnici su ranije na javili da će dečaci biti poslati i kod psihologa, kako bi se otkrilo da li ima posledica zbog situacije u kojoj su se našli.

Dvanaest dečaka, članova fubalskog tima, i njihov trener ostali su zarobljeni u pećini na severu Tajlanda od 23. juna, jer su monsunske kiše podigle nivo vode. Punih devet dana nije se znalo gde se nalaze, ni da li su živi.

#Dečak

#Tajland

#pećina

'