AKTUELNO

Drama na nebu!

Privatni avion u kome je bio reper Poust Maloun uspešno je sleteo u Njujorku, pošto su mu prilikom poletanja eksplodirale dve gume na aerodromu u Nju Džersiju.

Kako prenosi RT, avion je poleteo oko 10.50 po lokalnom vremenu sa aerodroma Teterboro u Nju Džersiju, a trebalo je da odleti do londonske vazdušne luke Luton, u Velikoj Britaniji. Međutim, dve gume su mu eksplodirale, a avion sada kruži kod regionalnog aerodroma Vestfild-Barns u Masačusetsu, pripremajući se za hitno sletanje, izvještava ABC7.

Letelica je preusmerena na Međunarodni aerodrom Stjuart u Njujorku, gde je sletela nešto pre 16 sati po lokalnom vremenu (22:00 po srednjoevropskom).

Posade za hitne slučajeve su na putu do Vestfield-Barnes-a, spremajući se da reaguju na sletanje.

Reč je o avionu Gulfstream IV, maloj letelici koja se koristi za poslovne i privatne letove. Američki Reper Post Maloun, navodno, jedan je od 12-16 putnika u avionu - tvitovao je šef dopisništva Politika u Nju Džersiju Rajan Hačins.

Očekivalo se da avion, posle nezgode, sleti u Teterboro oko podneva po lokalnom vremenu (18.00 u Beogradu), ali je preusmeren u Njujork.

Prema bezbednosnim procedurama, avioni u ovakvim situacijama kruže kako bi potrošili što više goriva iz rezervoara, jer se tako smanjuje rizik od požara prilikom prinudnog sletanja.

Pročitajte još: DRAMA NA AERODROMU: Otvarači za flaše napravili NEVEROVATNU POMETNJU! (FOTO)

#Aerodrom

#Avion

'