AKTUELNO

Dvanaest dečaka koji su bili zarobljeni zajedno sa svojim trenerom fudbala u poplavljenoj pećini na severu Tajlanda gotovo tri nedelje, odlaze na 17-dnevni put tokom kojeg će se upoznati sa mladim fudbalerima u Argentini i posetiti SAD.

Prema rečima zamenika portprola tajlandske vlade Veračona Sukondhapatipaka, cilj putovanja "nije da deca odu na odmor, već da se pokaže svetu kakva su naša deca".

On je rekao da je cilj putovanja i da se pruži šansa deci da se zahvale ostatku sveta za međunarodne napore u njihovom spasavnju.

U Buenos Ajresu u Argentini oni će učestvovati na ceremoniji otvaranja letnjih Olimpijskih igara za mlade, gledati mečeve i odigrati prijateljsku utakmicu sa lokalnim timom mladih igrača.

Posle četiri ili pet dana otputovaće u NJujork, gde će se pojaviti na konferenciji za novinare u misiji Tajlanda pri UN i gostovati na televiziji. Sledeće odredište im je Los Anđeles gde živi velika populcija Tajlanđana i gde su planirane, takođe, konferencije za novinare i pojavljivanje u TV emisijama, kao i poseta tematskom parku Univerzal studija pre povratka kući.

Troškove za putovanje snose ljudi koji su ih pozvali, a putovanje je organizovano tokom školskog raspusta.

#Dečak

#Tajland

'