AKTUELNO

Indonežanski spasioci izvukli su iz mora prve delove tela nakon što se avion kompanije "Lajon er" (Lion Air) jutros srušio u more ubrzo nakon poletanja iz Džakarte, saopštile su vlasti.

Nakon što su pronašli ostatke letelice, na površini Javanskog mora, spasioci pokušavaju da pronađu trup aviona, prenosi Rojters.

Pilot aviona, koji je prevozio 189 putnika i članova posade, zatražio je da se letelica vrati u bazu pre nego što je izgubljen kontakt sa avionom 13 minuta nakon poletanja, navodi britanska agencija.

Foto: Tanjug

Avion "Lajon era" sa 189 putnika i članova posade srušio se rano jutros u more i potonuo nedaleko od ostrva Jave, svega 13 minuta nakon poletanja iz Džakarte, a još se ne zna da li ima preživelih i potraga je u toku.

Foto: Tanjug

Indonežanska aviokompanija je saopštila da je potpuno nov avion, koji je oko 06:20 sati po lokalnom vremenu poleteo ka Pangkal Pinangu na ostrvu kod Sumatre, prevozio 181 putnika, među kojima jedno dete i dve bebe, kao i osam članova posade, preneo je AP.

U avionu su se nalazila i najmanje 23 vladina zvaničnika koji su, kako je rekao portparol kontrole leta, tražili da se avion vrati i pre nego što je izgubljen kontakt s letelicom.

Indonežanski Generalni direktorat vazdušnog saobraćaja saopštio je da je posada aviona koji se jutros srušio u more zatražila da se avion vrati u Džakartu ubrzo nakon poletanja.

Foto: Tanjug

Inače, avion indonežanske kompanije "Lajon er" (Lion Air) imao je tehnički problem na prethodnom letu, ali je taj problem rešen u skladu sa procedurom proizvođača, rekao je izvršni direktor te kompanije.

#Avion

#More

#Nesreća

'