AKTUELNO

Zvaničnik indonežanske agencije za potragu i spasavnje Bambang Surjo procenio je danas da neće biti preživelih nakon što se avion kompanije "Lajon er" (Lion Air) jutros srušio u more ubrzo nakon poletanja iz Džakarte.

- Treba da pronađemo glavnu olupinu - rekao je Surjo, operativni direktor agencije, novinarima, preneo je Rojters.

- Predviđam da neće biti preživelih - rekao je on.

Avion "Lajon era" sa 189 putnika i članova posade srušio se rano jutros u more i potonuo nedaleko od ostrva Jave, svega 13 minuta nakon poletanja iz Džakarte

Indonežanska aviokompanija je saopštila da je potpuno nov avion, koji je oko 06:20 sati po lokalnom vremenu poleteo ka Pangkal Pinangu na ostrvu kod Sumatre, prevozio 181 putnika, među kojima jedno dete i dve bebe, kao i osam članova posade, preneo je AP.

Foto: Tanjug

Indonežanski Generalni direktorat vazdušnog saobraćaja saopštio je da je posada aviona koji se jutros srušio u more zatražila da se avion vrati u Džakartu ubrzo nakon poletanja.

Inače, avion indonežanske kompanije "Lajon er" (Lion Air) imao je tehnički problem na prethodnom letu, ali je taj problem rešen u skladu sa procedurom proizvođača, rekao je izvršni direktor te kompanije.

#Avion

#Indonezija

#žrtve

'