AKTUELNO

Francuska se neće smiriti sve dok njen plan za uvođenje digitalnog poreza širom EU ne bude odobren pre kraja ove godine, izjavio je danas francuski ministar finansija Bruno Le Mer.

Francuska vlada se zalaže za oporezivanje internet giganata, poput Gugla, Epla, Fejsbuka i Amazona, kako bi ih primorala da plate “pravedniju” poresku stopu u ovom regionu, prenosi CNBC.

- Želimo usvajanje direktive o digitalnom oporezivanju do kraja ove godine. To je crvena linija za francusku vladu - rekao je Le Mer novinarima u Briselu, uoči razgovora sa ostalim evropskim kolegama o tom pitanju.

- Svesni smo da postoje izvesna tehnička pitanja i tehnički problemi, ali to su potekošće tehničke prirode, a ne politički problemi, tako da još uvek imamo tri ili četiri nedelje pre narednog Ecofin-a (redovnog sastanka ministara finansija EU) da ispravimo ove tehničke manjkavosti - poručio je Le Mer.

- Radiću dan i noć sa nemačkim kolegama kako bismo pronašli kompromis i rešenje za te tehničke probleme. Ali niko ne sme da iskoristi tehničke poteškoće kako bi izbegao svoju političku odgovornost - odlučan je Le Mer.

#Francuska

'