AKTUELNO

Svedoci smo veoma važnih događaja za istoriju srpske prestonice koja se pred našim očima menja iz dana u dan, a više o tome saznaćemo ovog vikenda u emisije “Žikina šarenica” koja će u subotu, 12. oktobra karavan zaustaviti na Kalemegdanu, a u nedelju na savskoj promenadi “Beograda na vodi”.

Autor i voditelj Žika Nikolić će uz kolegenicu Mariju Egelju milionskoj poblici poželeti “Dobro jutro” tačno u 10 sati na najgledanijoj televiziji u regionu – TV Pink.

Jedna od glavnih tema ovih dana na beogradskoj čaršiji jeste izmeštanje spomenika "Pobednik", dela vajara Ivana Meštovića, podignutog 1928. godine na Gornjem gradu Beogradske tvrđave povodom proslave desetogodišnjice proboja Solunskog fronta.

Foto: Promo.

Ispraćaj “Pobednika” u Smederevo, gde će ga vajar Zoran Kuzmanović rekonstruisati, ispratila je nacija, a o njegovom značaju u “Žikinoj šarenici” će govoriti novinar Zoran Nikolić, autor nekoliko knjiga o našem glavnom gradu.

Foto: Printscreen Twitter

Gradonačelnik Beograda, dr Zoran Radojčić, otkriće više detalja o tome, kao i o svim aktuelnim rekonstrukcijama grada, dok će priču dopuniti Ana Rajlić, isperd JP “Beogradska tvrđava”. Šta je još novo u našem glavnom gradu videćemo i u prilozima o Kalemegdanu, Obilićevom vencu i iz Zoološkog vrta.

Foto: Beograd.rs

Gosti “Šarenice” će biti i autori i glumci serije “Preživeti Beograd”, koja od ove subote očekuje mnogobrojne gledaoce TV Pink. O procesu rada govoriće reditelj Đorđe Stanimirović, a o svojim prvim velikim ulogama mlade glumice Lenka Petrović i Bojana Stojković.

Foto: Promo.

Uz još neke interesantne goste, publiku će zabaviti bend legendarnog Jovana Maljokovića, Dragan Mladjenović, čuvena Jasna Gospić i drugi.

Drugog dana vikenda spuštamo se na obalu reke Save, na “Beograd na vodi”. Tu će Žika prvo ugostiti Gorana Vesića, zamenika gradonačelnika, koji će otkriti koje nas još važne investicije očekuju u našem glavnom gradu.

Biće tu i Miloš Vidović, ispred Opštine Savski venac, kao i Marijana Butulija, direktorka centra za kulturu Opštine Rakovica, koja će predstaviti tradicionalni pozorišni “Festival pobednika festivala”, zakazan za period od 15. do 20. oktobra.

Foto: Printscreen Facebook/Goran Vesić

Uz priloge sa tog događaja, videćemo i inserte iz nekih predstava, a gosti emisije će biti i glumci predstave “Ljubav na seoski način”. Biće reči i o beogradskoj operi, čućemo divne arije, a za kraj emisije Žika je ostavio ono najlepše – predstavljanje ovogodišnje miss Srbije, Andrijane Savić.

Nedeljna emisija će se odvijati i na vodi, sa broda na kome će nastupiti Sanja Ilić sa “Balkanikom”, a pevaće nam i Ana Sinički.

Dovoljno razloga da “Žikina šarenica” ostane vaša dobra navika i da i ovog vikenda budete uz TV Pink od 10 do 13 časova.

#Televizija Pink

#žikina šarenica

'