AKTUELNO

Postavio je najvažnije pitanje!

Već ste navikli da vam svakog radnog dana od 7 do 9 časova dobro jutro poželi Dragan Marinković Maca u nekonvencionalnom jutarnjem programu “Zornjak” na RED TV-u. I dok Maca svaki dan iznova iznenađuje drugalijim autfitima, ono što se ne menja jesu zanimljive teme i sjajni gosti. Tema današnjeg “Zornjaka” bila je “Ko ostavlja srce na terenu?”, a Maca je ugostio reprezentativke Srbije u fudbalu Jovanu Petrović, inače golmana Crvene zvezde, i Tajlu Džej Vlajnić, koja igra za australijski klub Melbourne City.

Devojke su kroz razgovor sa Macom ispričale sa kakvim se sve predrasudama susreću, s obzirom na Balkanu ne vide fudbal kao sport koji podjednako dobro mogu da igraju i žene.

Svakog dana se susrećemo sa predrasudama. Moram da priznam, dok sam bila mlađa, bilo je više predrasuda jer sam konstantno bila u muškom društvu i stalno sam igrala fudbal sa dečacima. Zvali su me muškaračom i svakakvim imenima, ali se to sada znatno smanjilo. Ipak, predrasude postoje i dalje, tako da bih volela da se poveća popularnost ženskog fudbala i da bude više gledalaca na utakmicama – rekla je Jovana, a Tajla je otkrila kakva je situacija u Australiji:
Tamo nema osuđivanja, a i više ima prenosa ženskog fudbala na televiziji. Ovde kad kažem da igram ženski fudbal, pitaju me da li to postoji. U Australiji više ljudi zna za ženski fudbal. Povrih svega, imamo i australijski fudbal. Niko na svetu ne zna šta je australijski fudbal: nije ni ragbi, nije ni američki fudbal.

Foto: RED TV Printscreen

Tajla je rođena u Australiji, ali koreni su joj sa ovih prostora: deda je iz Banja Luke, a baba i mama iz Kikinde. S obzirom na to da ima australijsko državljanstvo, Maca ju je zaprosio uživo u “Zornjaku” – ali samo zbog papira.

Reci mi da li bi se udala za mene zbog papira? – pitao je Maca, a Tajla je bez razmišljanja odgovorila:
Pa bih, što da ne.

Foto: RED TV Printscreen

Gospodin Dragan Džej Vlajnić – ponosno je izgovorio Maca svoje novo prezime, a onda su usledile čestitke.

Foto: RED TV Printscreen

Nadamo se samo da Maca neće pobeći u Australiju, jer mu u “Zornjaku” baš dobro ide. Ukoliko se propustili ovu neobičnu prosidbu, emisiju potražite na Red Network youtube kanalu, a mi vam sastanak zakazujemo već sutra: budite uz “Zornjak” svakog radnog dana od 7 do 9 i reprizno od 14 časova na RED TV-u!

Autor: M.Đ.

#Dragan Marinković Maca

#Jutarnji program

#Red Tv

#Tajla Džej Vlajnić

#Zornjak

#voditelj