AKTUELNO

Uživajte u filmovima na TV Vesti svake večeri od ponoći.

Hrabro srce (engl. Braveheart) je filmska drama iz 1995. o otporu Vilijama Volasa engleskoj okupaciji Škotske. Glavne uloge igraju: Mel Gibson (koji je i režiser i producent), Sofi Marso, Ketrin Makormak, Patrik Makguan , Angus Makfaden i Brendan Glison.

Ovaj ep o životu škotskog patriote Vilijama Volisa i njegovoj težnji da ujedini svoj narod u borbi protiv Engleza režirao je Mel Gibson, koji igra i glavnu ulogu.

Foto: TV Vesti

Mladi Vilijam ode da živi kod ujaka, jer su mu Englezi ubili oca i brata. Ujak utiče na njegovo obrazovanje; zahvaljujući njemu, dečak se upoznaje se veštinom ratovanja.

Posle dvadeset godina, Vilijam se vraća u rodno selo, gde pronalazi ljubav iz detinjstva i ponovo se zaljubljuje u nju. Na glasine o pobuni protiv osvajača ne reaguje; sve što želi jeste da se bavi usevima.

Foto: TV Vesti

Odmah posle venčanja, engleski vojnici ubijaju njegovu nevestu. Vilijam potpuno sam ubija jedan ceo vod vojnika i započinje borbu protiv omraženih osvajača u kojoj mu se pridružuju i drugi seljani.

Njegova pobuna se širi i prerasta u otvoreni rat protiv Engleza.

Foto: TV Vesti

Gibson je dobio Oskara za režiju, a film je istu nagradu osvojio i za najbolji film, fotografiju, šminku i za specijalne efekte.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram Youtube!

#Hrabro srce

#TV Vesti