AKTUELNO

Festival orjentisan ka mladima održao se od 30.juna do 3.jula.

Filmski prvenac „Đenga, čudna igra“ jedine srpske platform za gledanje online filmova i serija Apollon, a sada i producenta filma u saradnji sa “Telekom Srbija” u okviru projekta „Apollon – 52 filma“ dobio jenagradu publike na „Ravno Selo Film Festivalu“. “Đenga, čudna igra” debitantsko ostvarenja mladogreditelja Nikole Končarevića, sa mladom ekipom glumaca sa novosadske Akademije, sniman u NovomSadu, a u okviru “Ravno Selo Film Festivala” imao je svoju svetsku premijeru.

Foto: Printscreen YouTube

Tim povodom Slobodan Šuljagić, idejni tvorac više od deset Apollon produkcije, ostvareni serijski i filmskireditelj rekao je:

“ Desilo se ono o čemu smo maštali. Desila se ljubav na prvi pogled između publike i filma “Đenga, čudna igra”, a nagrada publike je nešto što nas je zaista obradovalo. Ta činjenica je veliko ohrabrenje pred jesenju distribuciju filma, kada će ga videti širi auditorijum”.

Foto: Printscreen YouTube

Glavni glumac Miloš Macura, složio se sa svojim kolegama da je bilo pravo zadovoljstvo biti deo ovogprojekta.

“ Bilo je jako zabavno, a pri tom smo imali prilično kratak vremenski period da snimimo film. Svi su bili jako profesionalni, na nivou zadatka– tako da smo uspeli sve da postignemo što smo zamislili. I dočekala nas je i nagrada” – rekao je Macura.

Foto: Printscreen YouTube

“ Ovo je veoma ambiciozan projekat – veliki broj domaćih filmova koje planiramo da proizvedemo u ovoj i sledećoj godini, koji će se naravno naći i na Apollon platformi” – objasnila je producentkinja filma Maja Popović.

Foto: Printscreen YouTube

Nagrada za film “Đenga, čudna igra” još je vrednija uz podatak da je festival osnivača Lazara Ristovskog,do sada imao najjaču konkurenciju od osam filmova u glavnoj selekciji, i to četiri domaća i četiri stranafilma.

U okviru projekta “Apollon- 52 filma” čak deset filmova je završeno. Sva ostvarenja biće dostupna na Apollon platformi.

Foto: Printscreen YouTube

Podsećanja radi – Apollon je jedini lokalizovani servis putem kog korisnici mogu u svakom trenutku dapristupe bazi sa više od 15 000 sati holivudskog, azijskog, evropskog i domaćeg filmskog i serijskogprograma sa prevodom na srpski jezik. Apollon nudi celokupan opus serijskog programa u produkciji„Telekom Srbija“ i TV Pink, kao i sve kultne filmove domaće kinematografije. Pored sadržaja, i upotrebaservisa je namenjena svim uzrastima i kategorijama gledalaca. Posebna pogodnost je što korisnici moguda uživaju u svojim omiljenim ostvarenjima – bez reklama.

Foto: Printscreen YouTube

Ovo je sasvim sigurno prva u nizu nagrada koju će Apollon u predstojećoj festivalskoj sezoni osvojiti.Sledeći festivali na kojim Apollon produkcija nastupa jesu “Festival filmskog scenarija Vrnjačka Banja” ,kao i “Festival glumačkih ostvarenja igranog filma Filmski susreti Niš”

Foto: RTV Pink

Autor: S.P.

#Apollon

#Apollon produkcija

#Festival

#Nagrada publike

#Ravno selo film festival

#Đenga čudna igra