AKTUELNO

PR-DC izlaže svoje proizvode na 65. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća od 16.maja do 19.maja na Beogradskom sajmu.

Među 500 izlagača, ove godine na 65. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća, nalazi se i kompanija PR-DC koja je za samo nepune tri godine postojanja zaokupila pažnju celog sveta. Vlasnik Pink Media GroupŽeljko Mitrović, sa ponosom je danas u 16 časova predstavio beogradskoj publici novi proizvod – Mixed Wings 01 (MW-01). Posećenost štanda PR-DCa u hali 2C na Sajmu bila je izuzetna. Zainteresovani posetioci nisu propustili priliku da se upoznaju i slikaju sa Željkom Mitrovićem. Najmlađi mnogobrojni posetioci tražili su selfije i autograme od Mitrovića, a neki od mališana poželeli su da Željkov autogram imaju čak potpisan i na ruci.

Foto: TV Pink/Jelena Simonović

Foto: TV Pink/Jelena Simonović

Foto: TV Pink/Jelena Simonović

“Novi PR-DC proizvod se zove Mixed Wings. Trenutno možemo da vidimo prototip bespilotne letelice sa fiksnim krilima na mlazni pogon, koja može da leti i horizontalno i vertikalno. Ceo istorijat razvoja je ovde, unapređene verzije našeg Flying car-a. Tu je i naša veoma prepoznatljiva letelica IKA 50. To su dimenzije koje su potpuno nadrealne. Nosi mase i do 100 kilograma, što znači može da nosi i čoveka. U vojnoj industriji je zanimljiva po tome što može savladati značajne distance. Njen dolet je oko 50 kilometara, zavisi od mase, težine koju nosi i namene u kojoj se koristi. Mixed Wings 01 se diže vertikalno, a leti horizontalno sa svojih sedam elektro motora i jedinstvena je u svetu u ovoj kategoriji.” – rekao je Mitrović.

Foto: TV Pink/Jelena Simonović

Željko Mitrović je rekao i da je na Sajmu predstavljen veliki broj i bombardera kamikaza koje su svetski hit.

Foto: TV Pink/Jelena Simonović

Miloš Petrašinović, vodeći inženjer, rekao da je velika čast vratititi se na Sajam, i dodao da je razlika u odnosu na prošlu godinu velika. Petrašinović je sa brojnom okupljenom publikom na štandu PR-DCa podelio i dodatne značajne informacije o novom proizvodu Mixed Wings 01.

“Ova letelica leti mnogo duže od IKA bombardera, zadržava se iznad mesta gde je borba i daje informacije IKA bombarderu. Malo po malo pravimo čitav sistem koji je povezan i izuzetno smo srećni što danas imamo priliku da Mixed Wings 01 predstavimo u Beogradu” – rekao je Miloš.

Foto: TV Pink/Jelena Simonović

“Mixed Wings 01 je veoma sličan našem predhodnom prototipu koji je napravljen od naše IKA letelice, koja na sebi nosi drugu bespilotnu letelicu koja ima fiksna krila. Nova verzija je napravljena kao izviđački avion, ne treba mu pista za uzletanje, a uz pomoć fiksnih krila savladava velike razdaljine.” – dodao je Mitrović.

Foto: TV Pink/Jelena Simonović

“Postajemo zvezde, vidimo da ljudi žele da se slikaju sa nama. Ovakvi proizvodi su nešto što je nama potrebno, i to je prepoznato u svetu. Proizvodi koji su izloženi na Sajmu, napravljeni su u Šimanovcima od strane naših inženjera. Nalazimo se u hali 2C pozivamo sve da vide naše proizvode.” – kazao je Petrašinović.

Foto: TV Pink/Jelena Simonović

Nakon predstavljanja nove letelice Mixed Wings 01, priređen je prigodan koktel za sve posetioce. PR-DC izlaže svoje proizvode na 65. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća od 16.maja do 19.maja na Beogradskom sajmu, te publika ima priliku da pogleda PR-DC proizvode koji su uvaženi u svetu, dobije informacije o njima, ali i da se uveri u velelepnost nove letelice Mixed Wings 01 (MW-01).

Autor: S.P.