AKTUELNO

Ne propustite sjajan vester koji je ušao u top deset filmova po izboru Američkog filmskog instituta.

Večeras od 22 časa gledaoce na Pink 2 očekuje američki vestern "Čovek zvani hrabrost" (eng. "True Grit") u režiji braće Koen, Džoela i Itna, koji su i scenaristi, producenti i montažeri filma. Ovo je druga filmska adaptacija istoimenog romana Čarlsa Portisa, nakon filma iz 1969. godine sa Džonom Vejnom u glavnoj ulozi.

U ovoj verziji Džef Bridžiz i Hejli Stajnfeld tumače uloge Rubena Dž. "Rustera" Kogberna i Meti Ros, a pored njih pojavljuju se i Met Dejmon, Džoš Brolin i Beri Peper.

Kada je Meti Ros ( Hejli Stajnfild) imala 14 godina, Tom Čejni (Džoš Brolin) ubio joj je oca. Gonjena željom za pravdom i osvetom, Meti sledi Čejnija duboko po indijanskoj teritoriji.

Foto: www.imdb.com

Ona angažuje Rubena Dž. "Rustera" Kogberna (Džef Bridžiz), koji je odbija jer ne veruje da ima novca da ga isplati.

Foto: www.imdb.com

Teksaški rendžer Labuf (Met Dejmon)dolazi u grad, takođe u potrazi za Čejnijem, koji je ubio tesaškog senatora. On želi da se pridruži Meti i Rusteru u potrazi, ali ona odbija njegovu ponudu.

Foto: www.imdb.com

Ona želi da Ruste ostane u Arkanzasu kako bi se bavio ubistvom njenog oca, a ne da ode u Teksas zbog ubijenog senatora. Meti takođe insistira da učestvuje u potrazi sa Rusterom, ali on odlazi bez nje sa Labufom kako bi našao Čejnija i podelio nagradu za njegov pronalazak.

"Čovek zvani hrabrost" naišao je na odlične reakcije kritičara i publike i bio je nominovana za deset Oskara, uključujući nagrade za najbolji film, režiju, glumca u glavnoj ulozi (Džef Bridžiz) i glumicu u sporednoj ulozi (Hejli Stajnfild). Film je osvojio brojna druga priznanja i našao se na listi deset najboljih filmova za 2010. godinu po izboru Američkog filmskog instituta.

Ne propustite Oskarovce Džefa Bridžiza i Meta Dejmona u vestern avanturi braće Koen "Čovek zvani hrabrost" večeras od 22h na Pink 2!

Sve novosti o najpopularnijim filmskim ostvarenjima koja će se emitovati na kanalu Pink 2 potražite na Facebook stranici klikom OVDE.

Autor: M. Đ.

Foto: www.imdb.com

#Film

#Met Dejmon

#Pink 2

#Televizija Pink

#Čovek zvani hrabrost | True Grit

'