AKTUELNO

Ne propustite - još malo je ostalo do kraja vaše omiljene 'Žikine šarenice'!

Kako je jedna od najvećih, najstarijih i najposećenijih turističko-privrednih manifestacija u toku – 61. "Dani berbe grožđa" u Vršcu, tako je i jedan od najpopularnijih naših voditelja – Živorad Žika Nikolić, sa svojim karavanom "Žikina šarenica" ovog vikenda tamo.

Čuveni "Grožđebal“ bio je glavna je tema i današnje emisije.

Foto: Tanjug, Tv Pink Printscreen

Poslednji dan ove manifestacije je danas, pa smo mogli da vidimo atmosferu koja je pratila događaj prethodna tri dana. Gledaoci “Žikine šarenice” i Televizije Pink su imali priliku da prvi saznaju ko je mis “Grožđebala” i uživaju u najinteresantnijim pričama ovog kraja.

Foto: TV Pink

Upoznali smo gradskog rendžera Milivoja Vučanovića, koji se posvetio očuvanju vršačke prirode, a pre svega ptica koje tamo borave. Čuli smo priču o svetom Teodoru Vršačkom  i tropar njemu u čast, upoznali šahovske velemajstore, najbolje džudiste, vitezove vina i mnoge druge znamenite Vrščane koji svojim radom i delom šire dobar glas o ovom gradu.

Gradonačelnica Vršca objasnila je da grad unapređuje vinarstvo, a upoznali smo i vitezove vina koji su poručili da im je zadatak da čuvaju njihovo kraljevstvo - vinograde, vinarije i vina.

Njihov zadatak je da pronose slavu banatskih i srpskih vina, da utiču na okolinu i kulturno trošenje kvalitetnih vina. Da propagiraju ne samo svoja vina već i gastronomiju, običaje i prirodne lepote Banata

Foto: TV Pink

Namerni da očuvaju dugu i bogatu vinogradarsko-vinsku tradiciju ovog kraja, članovi BVR - ST doprineli su da Vršac postane prvi vinski grad u Srbiji i regionu.

Zahvaljujući posredovanju Banatskog vinskog reda „Sveti Teodor“ Vršac je svrstan među najveće vinske gradove Evrope, a Srbija među značajnije vinske zemlje Evrope. „Na ulasku u Vršac biće postavljena tabla sa amblemom asocijacije vinskih gradova Evrope „Recevin“ i to će za sve goste biti ubedljiv putokaz da dolaze u veliki vinski grad.

Foto: TV Pink

#žikina šarenica

'