AKTUELNO

63. Međunarodni beogradski sajam knjiga – centralna tema Živorada Žike Nikolića u subotnjoj emisiji.

Mudrom poslovicom  Živorad Žika Nikolić poželeo je gledaocima Pink televizije dobro subotnje jutro. Nakon priloga sa promocije novog spota Željka Samardžića i sa koncerta Jasne Gospić, Žika uvodi u glavnu temu emisije, a ujedno i glavni gradski događaj – 63. Međunarodni beogradski sajam knjiga, od 21. do 28. oktobra.

Foto: TvPink Printscreen

U okviru ove velike manifestacije održava se i 4. Media market u Hali 3, a u njoj najveća pažnja posetilaca usmerena je na štand TV Pink, na kome se gledaoci upoznaju i slikaju sa poznatim TV licima i omiljenim “Pinkovim zvezdicama”. Nekoliko priloga sa Sajma tokom emisije dočaraće vam atmosferu, a u studiju sa Žikom razgovaraju neki od pisaca i izlagača - Dragan Vujičić, Nenad Hrisafović, Dejan Tomić, Ivana Stojić i mnogi drugi. Stihove govori Vitomir Vico Dardić, a naravno, ni pesma ne izostaje.

Pevačica Milica Dugalić je gostujući u „Žikinoj šarenici“ rekla da joj je čast što je uravo na današnji dan, na praznik Svete Petke, gost najgeledanije emisije. Ona je tim povodom optvala narodne pesme „Kude si pošla Cveto“ i „Udade se Jagodo“.

Foto: TvPink Printscreen

Foto: TvPink Printscreen

O dokumentarnom filmu “Teslin narod” govori reditelj Željko Mirković, a kao najavu premijere i bioskopskog života filma Predraga Gage Antonijevića - “Zaspanka za vojnike”, koji počinje od 1. novembra, na kraju emisije slušamo istoimenu pesmu iz tog ostvarenja.

Foto: TvPink Printscreen

- Ovaj film je kruna mog rada, i uspeli samo da nakon četiri godine projkat dovedemo do kraja. Zadovoljan sam kako je sve ispalo - rekao je Mitrović, koji se sa porodicom vratio iz Amerike, gde je živeo, da nastavi život u Srbij.

- Deca nisu videla sebe u Americi i mi smo im želju ispunili. Sada je na njima u kojim pravcima će da grade svoju budućnost - rekao je gost „Žikine šarenice“.

Premijera filma "Teslin narod" biće večeras na Kolarčevom univerzitetu.

Foto: TvPink Printscreen

Gošća Bilja Krstić kaže da je njen cilj da se narodna muzika osavremeni i da se na malo drugačiji način prikaže u savremenom svetu.

Foto: TvPink Printscreen

- Moja kuma Gorica Popović je krstila Bistrik grupu i sve je nekako išlo svojim tokom - kaže Krstić. Ona je Žiki otkrila kako je počela da se bavi muzikom.

- Sama sam skupila pare, otišla za Beograd. Prvo sam pevala u Suncokretima, pa u Ranom mrazu i onda sam se pronašla. Ja sam iz južnih krajeva, i sada mi je logično da pevam i južnjačke pesme - otkrila je Bilja svoje početke.

„Žikina šarenica“ obišla je i „Sajam knjiga“ koji je u toku, a posetili su i „Sajam medija“ i štand Pink televzije koji je najposećeniji.

Foto: TvPink Printscreen

- Pink televizija je i ove godine posetiocima sajma predstvaila mnogobrojne poznate goste koji su prodefilovali našim štandom na sajmu. Tu su bile Pinkove zvezdice koji su svakog dana pevali karaoke sa posetiocima, dolazila su i brojna lica Pink televizije. Sa nama su bili spikeri Nacionalnog dnevnkika, Lav Pajkić, ekipa emisije Premijera, Radoš Bajić je nas je takođe posetio - rekla je Milica Đurović iz PR tima.

Ona je naglasila da se očekuje i poseta Žike Nikolića i Sanje Marinkovića koja će potpisivati knjigu, a sutra se očekuje i uživo sa Sajma emitovanje Premijere Vikend specijala i još jedne karaoke sa Pinkovim zvezdicama.

Foto: TvPink Printscreen

- Najdivnije je što smo upoznali našu kulturnu, nasmejanu publiku. Mlađe je najviše zanimlao kako funkcioniše televizija i kako izgleda naš dan, što je nas prijatno iznenadilo - rekao je Ognjen Nestorović urednik esmije Premijera

Ostanite uz Pink televiziju i provedite jutro uz "Žikinu šarenicu".

#Televizija Pink

#žikina šarenica

'