AKTUELNO

Srpska napredna stranka idućeg juna dobija potpuno novo rukovodstvo, od predsednika do članova Glavnog odbora, najavio je lider stranke Aleksandar Vučić nakon održane sednice.

Kako je rekao, neće se ponovo kandidovati, ali je, kaže, siguran da je da će njegov naslednik umeti i moći da vodi stranku kako treba. Nakon dvočasovnog zasedanja Glavnog odbora, predsedni Vučić je novinarima saopštio da će stranka održati skupštinu na Vidovdan.

- Kada se završe izbori, potrebno je 45 dana za sprovođenje procedure imenovanja delagata za skupštinu. SNS će imati potpuno novo rukovodstvo od juna - rekao je Vučić.

- Predložiću novo rukovodstvo i verujem da ću dobiti podršku većine delegata SNS-a. Ne želim da ponavljam greške drugih stranki - rekao je Vučić.

Predsednik Vučić je takođe izrazio uverenje da će novo rukovodstvo SNS biti u stanju da se bori sa izazovimakoje će biti pred Srbijom u tom periodu. Kako je naglasio, Srbija danas ima drugačije standarde i mora mnogo brže napred.

Foto: Tanjug/Tanja Valić

- Žele da pobede one koji su se malo umorili, koji žele da prave svoje klanove, da budu veliki šefovi, a ima ih takvih na lokalu i na drugim nivoima. Uveren sam da ću imati vremena da sve sagledam i predložim najbolje ljude od predsednika stranke do članova Glavnog odbora - rekao je Vučić.

"Teški izbori su pred nama"

Predsednik Vučiće je rekao da će predseojeći izbori biti teški.- Najlakši su za one koji neće da učestvuju u njima ili koji su navikli da gube. Neki su naučili da stalno gube. Opsuju dve ili tri reči, uđu u parlament, naprave neki fasišticki istup. Mogu tako još 30 godina. Nikakvu muku, nikakvu odgovornost nemaju - objasnio je on u izjavi novinarima.

- Naš odgovor opozciji je “Srbija 2025” - poručio je.

Kako je naglasio Milenko Jovanov na današnjoj sednici imao dobru konstataciju, kada je rekao da severna magistrala košta manje nego što uzeo Đilas.

Foto: Tanjug/Tanja Valić

- Već osam godina slušam kako sam veliki izdajnik, kako me je zapad doveo na vlast da nessto izdam. Crna Gora je proglasila nezavisnost 2006... Ja tada nisam bio na vlasti vech Đilas, Jeremić, Tadić i ostali. Takođe 2008. nisam bio na vlasti, već opet isti, a tada je Kosovo proglasilo nezavisnost koju je 90 zemalja priznalo. U moje vreme, vreme velikog izdajnika, 17 država je povuklo priznanje, i niko novi na našoj teritoriji nije priznao ili proglasio nezavisnost - kazao je on ocenjujući da licemerju i zameni teza nema kraja.

Takođe, istakao je da je SNS danas pružio podršku srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori.

- Ne želeći da se mešamo u unutrašnje stvari i ne želći da kvarimo odnose sa Crnom Gorom, zelimo da budemo odgovorni, ali smo uz srpski narod - poručio je Vucič posle sednice GO SNS.

Foto: Tanjug/Tanja Valić

"Najmanje 20 mladih biće na poslančikoj listi SNS"

Glavni odbor SNS doneo je odlučio je da najmanje 20 mladih ljudi, koji su obučavani na stračakoj akademiji, budu na poslaničkoj listi SNS na predstojećim izborima, preneo je novinarima predsednik Srbije i SNS Aleksandra Vučića posle sednice GO.

- Bar 20 njih će biti na poslanickoj listi SNS - kazao je Vučić.

 - Ne smemo da dozvolimo da naša stranka bude poput nekadašnjeg DOS, naša stranka nikad neće biti tajkunska, već stranka mladih ljudi koji žele da pomognu svojim vršnjacima da pomognu svojoj zemlji - rekao je on.

Aklamacijom je Ana Brnabić postala član Predsedništva SNS.

#Aleksandar Vučić

'