AKTUELNO

Umesto da nam dođeš, da zajedno provedemo praznike, mi sada idemo na tvoj grob - jecala je u četvrtak naglas Jelica Petrović, majka petnaestogodišnje Sanje, koju je 30. decembra iz lovačke puške u selu Žutice usmrtio njen drug M. J. (16). On je uhapšen i u pritvoru je po rešenju Osnovnog suda u Kraljevu.

U kući u Blacu, odakle je Sanja, komšije i rodbina dolaze da budu podrška Jelici i njenoj deci Kristini (17) i Filipu (19), koji su u tragediji izgubili najmlađu sestru. Neutešni, vratili su se sa lokalnog groblja, na kojem je Sanja sahranjena pre dva dana.

- Čula sam se sa Sanjom tog dana oko 14 sati - tiho govori majka. - Rekla mi je da je dobro, da je sve u redu i da je sa društvom. Trebala je u četvrtak da dođe kući, da budemo zajedno za Božić.

Sanja je bila učenica druge godine srednje ekonomske škole u Raški. Tamo je živela kod bake i ujaka. Ali, svakog vikenda se viđala sa svojom majkom, sestrom i bratom.

- Bila je dobro, poslušno dete, za primer svima, prava lepotica - pričaju komšije.

- Ne možemo da veruje šta se desilo, da tako nastrada. Njeni najbliži su iz medija čuli da se nešto dogodilo, ali u prvom trenutku nisu mislili da to ima bilo kakve veze sa njihovom Sanjom. Nešto kasnije je do Kristine stigla tragična vest.

Sanjina tetka kaže da je Jelica pre šest godina izgubila supruga, koji je umro od izliva krvi na mozak i da od tada sama podiže decu:

- Radi kod privatnika i sve čini da im pruži ono najpotrebnije, da ih školuje i izvede na pravi put. Ona im je i otac i majka. A sada se ovo desilo.

Prema prvim informacijama, Sanja je kobnog dana sa društvom bila u kući M. I. (42) u selu Žutice. Kako je saopšteno iz Policijske uprave Kraljevo, sumnja se da je M. J. ispalio hitac iz lovačke puške, koji je pogodio Sanju. Od zadobijenih povreda, preminula je na licu mesta. Policija je ubrzo privela šesnaestogodišnjaka i on je odveden u kraljevačko Osnovno javno tužilaštvo, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana. Na teret mu se stavlja krivično delo ubistvo.

Pošto je reč o maloletniku, niko nije želeo da saopšti više detalja u vezi sa ovim događajem. Istraga će pokazati da li je reč o nesrećnom slučaju.

PRIVEDEN VLASNIK PUŠKE

Policija je uhapsila i M.I. u čijoj kući je nastradala Sanja. Njemu se na teret stavlja teško delo protiv opšte sigurnosti. Prema krivičnoj prijavi, sumnja se da lovačku pušku iz koje je ubijena devojčica nije adekvatno obezbedio.

#Devojka

#Majka

#Raška

'